Orbán szerint azért nem jöhetnek be a menekültek, mert Európa sokszínű

Európa sokszínűségének megőrzése miatt van szükség az alaptörvény hetedik módosítására. Ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta parlamenti expozájában.

A miniszterelnök szerint az október 2-i kvótanépszavazáson kiderült, hogy az emberek érzik, ismét veszélyben van a magyar önállóság. Hozzátette, a kormány az európai szabad nemzetek és országok szövetségében hisz és nem egy Brüsszelből irányított birodalomban. Orbán Viktor beszéde végén azt kérte a pártoktól, hogy tegyék félre a pártpolitikai szempontjaikat és támogassák a kormány indítványát. Az alaptörvény módosításának vitáját ma kezdte a parlament.

„Amikor a közös Európáról beszélünk, akkor a nemzetek Európáját kívánjuk-e megőrizni, avagy európai birodalmat akarunk építeni. A mi közösségünk, az új egység Európáért azt akarja, hogy megmaradjanak a nemzetek. Valójában ezt erősítettük meg 98 %os egyetértésben. Ragaszkodunk hozzá, hogy minden nemzet dönthessen saját sorsa felől. Azt szeretnénk, ha megőrizhetnénk Európa sokszínűségét, ezzel szemben az európai egyesült államok, az új európai birodalom hívei fel akarják számolni a nemzeteket, Brüsszel kezébe adnák a kulcsot, a felelős és demokratikus nemzeti döntéshozatalt fölváltanák egy arctalan bürokrácia direktóriumává” – mondta a miniszterelnök.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »