Orbán: Semmit sem adnak ingyen

Orbán: Semmit sem adnak ingyen

A választás tétje nem változott, egyetlen dologról szól: „bevándorlóországgá alakulunk-e a választás eredményeképpen vagy nem” – így reagált Orbán Viktor miniszterelnök a Hvg.hu-nak a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás eredményét firtató kérdésére.

A Fidesz országos választmányi ülésére érkezőben Orbán Viktor a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás eredményét, Márki-Zay Péter győzelmét úgy kommentálta: az emberek egy új városvezetőt akartak választani, meg is választották, „gratulálunk neki, és sok sikert kívánunk, Hódmezővásárhely egy fontos város, mindig is szívünkön viseltük a sorsát, mindent meg fogunk tenni a fejlődéséért”.

Arra a kérdésre, hogy mit kell a Fidesznek másképpen tennie ahhoz, hogy az április 8-i parlamenti választás ne így alakuljon, a pártelnök-kormányfő úgy reagált: a Fidesznek azt a régi tudást kell felidéznie, hogy „a mi közösségünknek soha semmit nem adnak olcsón vagy ingyen, tehát mi csak úgy, véletlenül vagy szerencse révén, vagy a többiek gyengesége miatt sosem nyertünk választást”.

„Ha mi nyerni akarunk, akkor a mi közösségünknek kétszer-háromszor annyi erőt kell mozgósítani, mint az ellenfeleinknek, ez most is így van, kettőzött erővel kell dolgozni, ez a tanulság” – jelentette ki a miniszterelnök.

Egy másik kérdésre, miszerint szükséges-e a szembenézés, azt válaszolta: hogyne, szembe kell nézni az ellenfelekkel, és el kell hárítani azt a veszélyt, hogy azok kapjanak támogatást, akik bevándorlóországgá alakítanák Magyarországot. Neki – mint mondta – a választás tétje nem változott, egyetlen dologról szól: „bevándorlóországgá alakulunk-e a választás eredményeképpen vagy nem”.

„Ha a mi közösségünk marad, akkor Magyarország nem lesz bevándorlóország, ha az ellenfeleink kapnak nagyobb bizalmat, Magyarországból bevándorlóország lesz” – fogalmazott Orbán Viktor, és hozzátette: azt szeretné, hogy az emberek ezt a kérdést kellő súllyal és komolysággal fontolják meg.

MTI

The post Orbán: Semmit sem adnak ingyen appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »