Orbán: Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk

Orbán: Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk

Magyarországon a Nemzeti Választási Iroda közlése szerint a Fidesz-KDNP fölényesen győzött 52,14 százalékkal. Ez 13 mandátumot jelent a magyar kormánypártoknak a 21-ből. A második helyen 16,26 százalékkal a Demokratikus Koalíció végzett, négy mandátumot szerezve. 

A Momentum 9,92 százalékkal 2 képviselőt delegálhat az EP-be. Az MSZP-Párbeszéd szövetség 6,68 százalékot kapott, 1 mandátumo szereztek, a Jobbik szintén egy képviselőt küldhet Brüsszelbe 6,44 százalékos eredményével.

A Mi Hazánk Mozgalom 3,33 százalékkal, a Kétfarkú Kutyapárt 2,63 százalékkal, az LMP pedig 2,19 százalékkal kerültek a bejutási küszöb alá. Ez utóbbi vezetősége lemondott az siralmas eredmény miatt.

Hírdetés

Korszakos győzelemnek nevezte a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) választási eredményét Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap este a kormánypártok választási eredményváró központjánál, a Bálna előtti téren.

“Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk” – jelentette ki a kormányfő. A magas részvétellel Magyarország azt bizonyította, hogy európai nemzet, európai ország, Európában van a helyünk, Európa a mi hazánk is, ezért meg is akarjuk változtatni – mondta.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »