Orbán ragaszkodik Simonkához, és kétharmadot akar

Orbán Viktor fejében már összeállt a Fidesz 106-os listája a 2018-as választások egyéni képviselő-jelöltjeit tekintve, és ebben helye van a gyanús ügyekkel kapcsolatban emlegetett Simonka Györgynek is – írja fideszes forrásokra hivatkozva az Atv.hu.

Habár hivatalos lista még nincs, de a karácsony előtti dobogókői elnökségi ülésen a párt vezetői végigvették mind a 106 körzet lehetséges indulóit, hiszen a kormányfő instrukciói alapján a 2017-es évnek már a választásokról kell szólnia.

A hivatalosan még nem véglegesített Fidesz-KDNP jelöltek kiválasztása azért is fontos a miniszterelnök számára, mert a központi költségvetési pénzeket és az uniós forrásokat célzottan, az egyéni jelölt választási győzelmét megalapozva „irányítják” majd egy-egy körzetbe. Másrészt minimalizálni szeretnék a kockázatokat, azaz a lehetséges támadási felületeket – írja a portál.

Csak védhetetlen ügyekben

Orbán újra kétharmados győzelmet szeretne, és ebben az egyik hátráltató tényező a Fidesz korrupt imázsa. Ezért a pártban csak a teljességgel védhetetlen ügyek szereplőit áldozzák be. Simonka ellen a korábbi hírekkel ellentétben nem folyik nyomozás, és az ő kezét nem is engedi el a miniszterelnök. Bár fontos a pártnak, hogy néha példát statuáljon, de nem akarnak túllőni a célon.

Mindenestre Mengyi Roland és Tiffán Zsolt már nem férnek be a 2018-as „keretbe”, de például nem kizárt, hogy Farkas Flórián újra képviselő lesz majd pártlistás mandátummal.

Annak ellenére, hogy Orbán Viktor egyik fontos szempontja, hogy ki milyen intenzitással mozgósított a tavalyi érvénytelenre sikerült kvóta népszavazáson, Kocsis Máté józsefvárosi polgármester választhat, hogy 2018-ban szeretne-e ismét a parlamenti képviselőségért indulni egyéni körzetben, vagy a következő évben a polgármesterségért száll ismét ringbe – írja az Atv.hu.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »