Orban: Nem tekinthetõ szociáldemokrata módszernek, hogy az alkotmánybíróságon támadja meg a PSD a felelõsségvállalással elfogadott törvényeket

Nem tekinthető szociĂĄldemokrata mĂłdszernek, hogy az alkotmĂĄnybĂ­rĂłsĂĄgon tĂĄmadja meg a PSD a felelőssĂŠgvĂĄllalĂĄssal elfogadott tĂśrvĂŠnyeket – ĂĄllapĂ­totta meg vasĂĄrnap Ludovic Orban miniszterelnĂśk.

A kormányfő arra reagált, hogy Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke december 12-én azt nyilatkozta, hogy a PSD óvást emel az alkotmánybíróságon a kormány által felelősségvállalással elfogadott két jogszabály, az Országos Igazságszolgáltatási Intézetbe (INM) felvételizőktől megkövetelt szakmai tapasztalat kettőről négy évre növelésére vonatkozó intézkedés alkalmazásának halasztásáról szóló, illetve a diákszállítást szabályozó törvény ügyében.

Hírdetés

Orban ezt „rossz dĂśntĂŠsnek” nevezte, mert szerinte azt kĂśvetően, hogy a megyei kĂśzszĂĄllĂ­tĂĄst kereskedelmi tevĂŠkenysĂŠggĂŠ tettĂŠk ĂŠs Ă­gy nem kapnak kedvezmĂŠnyt, a gyerekek egy rĂŠsze nem tud rendszeresen iskolĂĄba jĂĄrni. Orban azt mondja: a PSD ĂŠppen a legelesettebbeknek ĂĄrt, ami „nem egy szociĂĄldemokrata mĂłdszer”. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »