Orbán nem ment el, a fideszesek kivonultak a nemzetbiztonsági bizottság üléséről

Orbán nem ment el, a fideszesek kivonultak a nemzetbiztonsági bizottság üléséről

Németh Szilárd közölte, Szél Bernadett jelenléte miatt nem lehet a Soros-tervről beszélni az egyébként nyilvánosan ülésező bizottságban.

Molnár Zsolt, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke a múlt héten jelentette be, hogy összehívja a bizottságot, ahova Orbán Viktort is meghívják, hogy válaszoljon a "titokban befogadott" 1300 "menekülttel" és a "Soros-tervvel" kapcsolatos kérdésekre.

A bizottság csütörtök reggel összeült, de Orbán Viktor nem ment el rá.

Molnár azt mondta, az állítólagos "Soros-terv" létezéséről eddig nem kaptak bizonyítékot senkitől, viszont a kormánytagok és Orbán maga is állandóan erre hivatkozik, ezért hívták meg a miniszterelnököt, de ő nem jelent meg. Molnár tájékoztatása szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda azt írta a bizottságnak, hogy a szakminiszterek már mindent elmondtak a Soros-tervről, Orbán ezért nem kíván megjelenni. Molnár Zsolt azt mondta, ez elfogadhatatlan.

Korábban Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke a Pesti Srácoknak arról beszélt, hogy kivonulnak a nemzetbiztonsági bizottság "Soros-tervvel" foglalkozó üléséről, ha azon megjelenik Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja, ő ugyanis a kormánypártok szerint Soros érdekeit szolgálja, ezért nem szeretnék, ha fontos információkhoz jutna az ülésen.

A fideszesek az ülés elején megjelentek, de Németh Szilárd az ülésen közölte, az LMP-s Szél Bernadett jelenléte miatt a Soros-terv megakadályozására vonatkozó dolgokat nem lehetne tárgyalni, ezért amíg Szél Bernadett ott van az ülésen, addig ők nem hajlandók erről beszélni. Németh vezetésével ezután a fideszesek kivonultak az ülésről annak ellenére, hogy Molnár felhívta a figyelmüket arra, hogy egyébként is nyílt ülést tartottak volna, vagyis nem csak Szél tudomására jutott volna, hogy ott miről van szó, hanem mindenkinek.

Hírdetés

A jobbikos Mirkóczki Ádám azt mondta, a belügyi szerveknek kellemetlen, ha Szél Bernadett tényleg nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mert a bizottság tagjaként átesett a nemzetbiztonsági átvilágításon. Ha Szél az átvilágítás ellenére kockázatot jelent, az a nemzetbiztonsági szolgálatoknak kellemetlen, mert nem jól végezték a munkájukat, ha pedig nem jelent kockázatot, akkor Németh Szilárd és a Fidesz hazudik.

A nemzetbiztonsági bizottság a fideszesek nélkül határozatképtelen.

Molnár az ülés lezárásaként közölte, abszurd volt a Fidesz kérése, hogy egy egyébként nyílt ülésről tiltsák ki Szél Bernadettet, de a zárt ülésről sem tilthatták volna ki őt. A politikus hozzátette, egyébként most sem kaptak bizonyítékot arra, hogy Soros-terv létezne, mert "ahogy boszorkányok nincsenek, úgy Soros-terv sem létezik".

Molnár azt is mondta, ha a kormány nem hajlandó reagálni, akkor most magának Soros "Györgynek" küldenek egy levelet, amelyben tájékoztatást kérnek tőle arról, hogy tényleg van-e Soros-terv. A politikus szerint ez lesz az utolsó láncszem, ha megjön a válasz, lezárhatják ezt az egészet. Molnárnál már ott volt a levél és a boríték is.

Szél közölte, akárhogy is, a Fidesz megpuccsolta a nemzetbiztonsági bizottság ülését.

Az LMP-s politikus azt kérte a politikustársaitól, hogy forduljanak Kövér László házelnökhöz, hogy kérjék ki a véleményét erről, ugyanis neki kellene biztosítania a parlament működését. Szél szerint tarthatatlan a helyzet, hogy az Országgyűlés legfontosabb bizottságának ülését a kormánypártok akadályozzák meg. Szél azt is javasolta, hogy kérjék ki az igazságügyi bizottság véleményét is a helyzetről.

(HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »