Orbán: Nem engedhetünk a belga miniszterelnök zsarolásának

A Fidesz elnökségi ülésén tárgyalta Charles Michel belga miniszterelnök bejelentését, mely szerint ha június végéig nem sikerül konszenzusra jutni az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanácsban, akkor minősített többségi szavazással fogják elfogadni a tervezett reformokat. Orbán Viktor az elnökségi ülésen hozott állásfoglalást közölve kijelentette: nem engedhetünk a zsarolásnak.

Közösségi oldalán megosztott videóban közölte Orbán Viktor kormányfő, hogy a belga miniszterelnök szándékának – mely szerint „a közép-európaiakat, köztük Magyarországot is, ha kell, erővel kényszerítik arra, hogy a migránsokat fogadja be” – hazánk nem enged.

A miniszterelnök a Fidesz elnökségének állásfoglalását tolmácsolva így fogalmazott: „Nem engedhetünk a zsarolásnak, számunkra Magyarország az első, harcolni fogunk azokkal szemben, akik meg akarják változtatni Magyarország és Európa keresztény identitását” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök egy szerdai Facebook-videóban, a Fidesz elnökségének keddi állásfoglalását ismertetve.

A kormányfő közölte: a tanácskozáson megtárgyalták a belga miniszterelnök bejelentését, miszerint a közép-európaiakat – köztük Magyarországot is – ha kell, erővel kényszerítik arra, hogy migránsokat fogadjon be.

Hírdetés

A terv szerint ez júniusban, a miniszterelnökök brüsszeli csúcsértekezletén következik be – mutatott rá.

Charles Michel belga kormányfő hétvégén beszélt arról, hogy “ultimátumot adtak a szolidaritást elutasító” visegrádi országoknak, s amennyiben június végéig nem sikerül konszenzusra jutni az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanácsban, akkor nélkülük, minősített többségi szavazással fogják elfogadni a tervezett reformokat.

Belgian Prime Minister Charles Michel (Belga/AFP)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »