Orban: mindenre fel vagyunk készülve

Minden megyében biztosítottak az intézményes karanténhelyek arra az esetre, ha felütné a fejét Romániában a koronavírus-járvány – nyilatkozta szerdán Ludovic Orban ügyvivő kormányfő.

Orban a Nemzeti Liberális Párt (PNL) végrehajtó bizottságának ülését követően arról tájékoztatott: a romániai hatóságok szigorú, de szükséges óvintézkedéseket tesznek a koronavírus kivédése érdekében. A vesztegzár alatt lévő olaszországi településekről érkező személyeket intézményes karanténban helyezik el; azokkal szemben pedig, akik olyan régióból érkeztek, ahol észleltek koronavírusos megbetegedést, de nincs járvány, házi karantént rendelnek el.

Hírdetés

Az intézményes karanténok számára minden megyében biztosított a helyszín, és folyamatban van a megbetegedések esetén szükséges anyagok és felszerelések beszerzése is – közölte a miniszterelnök.

Azt is elmondta, a kormány folyamatosan dolgozik, a vészhelyzeti bizottság már többször összeült tanácskozásra, válságkezelő és kommunikációs csoportok állnak készenlétben minden eshetőségre. “Mindenre fel vagyunk készülve, elkészült a teljes intézkedési terv, minden helyzethez képesek vagyunk alkalmazkodni” – jelentette ki Ludovic Orban. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »