Orbán: Magyarország lehet a kínai erősödés nagy nyertese

Orbán: Magyarország lehet a kínai erősödés nagy nyertese

Minden európai ország részesedne Kína gazdasági növekedéséből – Orbán Viktor szerint Magyarország ebből a szempontból jó helyzetben van. A miniszterelnök az ázsiai ország kormányfőjével tárgyalt, az azt követő sajtótájékoztatón pedig bejelentette, hogy több gazdasági megállapodást is megkötöttek. A kormányfő azt hangsúlyozta, hogy a közép-európai régióból Magyarország szállítja a legtöbb árut Kínába.

Hírdetés

„Kínába a legtöbb export Magyarországról megy a közép-európai térségből, mi szállítjuk a legtöbb árut oda, és ide érkezik a legtöbb kínai beruházás. Van egy versenyképes gazdasági szabályozó és adókörnyezetünk. Ideológiák helyett józan észre alapozzuk a politikánkat, és van egy kölcsönös tisztelet Kína és Magyarország között” – fogalmazott Orbán Viktor.

A kínai miniszterelnök szerint a magyarországi befektetések hatására nemsokára majd a magyarok állítanak elő olyan termékeket, amelyeket aztán majd az olcsó munkaerejéről elhíresült ázsiai országban élvezhetnek majd. Li Ko-csinang szerint ezzel majd Magyarország befolyása nő Kínában.

„Még több terméket gyárthatunk majd itt Magyarországon, amit aztán majd a kínai piacokon lehet értékesíteni. Az emberek persze ilyenkor felvethetik a kérdést, hogy akkor nő-e majd a kínai befolyás a közép-kelet-európai országokban? Én azt gondolom, hogy a magyar befolyás fog nőni Kínában ezáltal, mert itt befektetünk és az itt megtermelt terméket Kínában fogják értékesíteni a kínai piacokon. A kínai fogyasztók lesznek azok, akik élvezhetik a magyar termékeket” – mondta Li Ko-csinang.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »