Orbán: "Kivételesen jó a kapcsolatunk Trumppal"

Orbán:  "Kivételesen jó a kapcsolatunk Trumppal"

Meggyőződésem, hogy Donald Trump fogja megnyerni a november 3-ai amerikai elnökválasztást – mondta a magyar kormányfő a Reuters brit hírügynökségnek adott pénteki interjújában.

 “Kivételesen jó a kapcsolatunk Trumppal” – mondta Orbán Viktor, majd kérdésre válaszolva rámutatott, ha mégis a demokrata párti Joe Biden nyer végül, akkor valószínűleg “alacsonyabb lesz a nyitottság, a szívélyesség, a kölcsönös segítség szintje”.

“Trump győzni fog” – fogalmazott.
   
Kiemelte, hogy Trump győzelme esetén az Európai Uniónak normalizálnia kell a kereskedelmi kapcsolatait az Egyesült Államokkal, illetve rendeznie kell az amerikai csapatok hosszú távú európai állomásozásának kérdését.

Hírdetés

Bátor döntés volt az Egyesült Királyság távozása az Európai Unióból, de Magyarország nem fogja ezt az utat követni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott interjújában.

A kormányfő úgy vélekedett, hogy az EU csakis magát okolhatja a Brexit-népszavazás eredményéért, ugyanis nem bánt megfelelően a szigetországgal.
   
“A Brexit a brit nép bátor döntése, miszerint maga akar dönteni a sorsáról (…) A britek nagyságának bizonyítékaként tekintünk erre” – fogalmazott.
   
“Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy ezt az utat kövessük” – mondta Orbán, hozzátéve, Magyarország túl szorosan integrálódott ehhez gazdaságilag az EU-ba.
   
Aláhúzta, hogy az Európai Unió támogatottsága a számos vitás kérdés, például a migráció vagy a jogállamiság ügye ellenére is rendkívül magas Magyarországon.
 

Cikkünk frissül!


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »