Orbán: helyben kell segíteni a közel-keleti keresztényeket

Az üldözött közel-keleti keresztények esetében is az a magyar kormány álláspontja, hogy a segítséget kell odavinni és nem a bajt idehozni – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke, annak kapcsán, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután az Országházban tárgyalást folytatott Mar Ignatius Joseph III. Younannal, a szír katolikus egyház vezetőjével.

D_MTI20170112010

A tanácskozáson – melyen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Rétvári Bence parlamenti államtitkár és Török Tamás, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár is – a legnagyobb hangsúlyt az a kérdés kapta, hogy Magyarország, illetve a nemzetközi közösség milyen támogatást tud adni ahhoz, hogy az elmenekült keresztények vissza merjenek térni szülőföldjükre, és az alapvető életfeltételeik ismét biztosítottak legyenek – mondta Havasi Bertalan.

Az egyházi vezető Orbán Viktor miniszterelnök meghívására érkezett Magyarországra, több napot is itt tölt; szerda délután előadást tartott a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

D_MTI20170112013


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »