Orban: ha kell, jogi lépést teszünk az olyan tanárok irányába, akik nem hajlandóak online tanítani

Ludovic Orban miniszterelnök hétfőn nyilatkozott arról, hogy szükség esetén változtatják az oktatási törvényt és jogi lépést tesznek az olyan tanárok irányába, akik nem hajlandóak online tanítani. Mint hangsúlyozta, nem feltételezi, hogy egy tanár megtagadhatja az online tanítást, de ha kell, megteszik a szükséges lépéseket. Hozzáfűzte: a tanárok többsége alkalmazkodik és teljesíti kötelességét.

Az ügy azért vált aktuálissá, mert még pénteken kiderült, a választások alatt három napon keresztül zárva tartanak az iskolák, hiszen a legtöbb szavazóhelyiség iskolákban van kialakítva. Ekkor nem szűnne meg a tanítás, hanem ebben az időszakban online zajlana.

Hírdetés

Szombaton végül azt nyilatkozta a miniszterelnök, hogy pontosan nem lehet tudni, hány napra zárják be az iskolákat, de fertőtleníteni mindenképp fognak.

Ludovic Orban hétfőn is annyit mondott, hogy Monica Anisie oktatásügyi miniszter egy sor tárgyaláson vett részt a települések képviselőivel, ahol megtárgyalták ezt a kérdést, végleges döntés azonban még nem született arról, hogyan fog zajlani az oktatás a választás körüli napokon. (digi24, hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »