Orbán és Weber kedden tárgyal Budapesten

Orbán és Weber kedden tárgyal Budapesten

Manfred Weber a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapban jelentette be, megbeszélést kezdeményez Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel a Fidesz EPP-tagsága körüli vitával kapcsolatban.

„A következő napokban ismét törekedni fogok a személyes megbeszélésre Orbán Viktorral Budapesten, mert meg akarom próbálni világossá tenni számára, hogy jelenleg az EPP-ből kifelé vezető úton tartózkodik”

– jelentette ki Weber a német lapnak. Hozzátette:

Hírdetés

„nem egy Kelet és Nyugat közötti konfliktusról van szó vagy a migrációs politikáról, hanem arról, hogy milyen értékek határozzák meg az EPP-t és az EU-t”.

Orbán Viktor és Manfred Weber keddi találkozója nem lesz sajtónyilvános, arról utólag, a tárgyaló felek megállapodása alapján adnak tájékoztatást.

(Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

Weber szerint Orbán olyan úton halad, ami nem a Néppárt útja

Lassan mindenhol sikerül lenyilatkoznia az Európai Néppárt csúcsjelöltjének, hogy Orbán Viktor politikája teljesen ellentmond annak, mint amit a pártcsalád magáénak vall.A Spiegelnek adott interjújában Manfred Weber saját magának állított csapdába futott bele, mikor ekézni kezdte Marine Le Pent és Matteo Salvinit, és azt mondta, hogy„májusban az európai választók két szélsőségesen eltérő modell közül választhatnak.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »