Orban és Cioloş is történelmi napot emleget, Ciolacu szerint szankcionáltak a választók

Orban és Cioloş is történelmi napot emleget, Ciolacu szerint szankcionáltak a választók

A liberális pártiak számára történelmi jelentőségű a helyhatósági választások napja – jelentette ki a bukaresti exit poll eredmények közzététele után Ludovic Orban miniszterelnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.
„Nekünk, a PNL-nek ez történelmi jelentőségű nap.

– mondta az Agerpres szerint Orban a PNL székházában.

Hírdetés

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és az Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) alkotta szövetség társelnöke, Dacian Cioloş úgy nyilatkozott az exit poll eredmények közzététele után: a vasárnap tartott helyhatósági választások történelmi pillanatot jelentenek az USR-PLUS számára.

ezt a politikai projektet már négy éve építjük önökkel együtt. Köszönöm az USR-PLUS több mint húszezer jelöltjének, akik az ország minden pontján versenybe szálltak a polgármesteri és tanácsosi tisztségekért” – mondta Cioloş.

A PLUS elnöke azt üzente a szavazóbiztosoknak: maradjanak az utolsó pillanatig a barikádokon, mert a szavazatszámlálás még javában zajlik, és szavazatlopás megkísérléséről érkeztek hírek a nap folyamán.

Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke úgy nyilatkozott a helyhatósági választások bukaresti exit poll eredményeinek közzétételét követően: az eredmények azt bizonyítják, hogy Románia megkezdte a jó kormányzás forradalmát.

„A ma esti eredmények, legalábbis az exit poll eredmények alapján, azt jelzik, hogy Románia megkezdte a jó kormányzás forradalmát. A ma esti eredmények azt bizonyítják, hogy az USR-PLUS betartja a 2016-ban adott szavát, éspedig hogy a harmadik politikai erővé válik Romániában, és a régi politikai pártok alternatívája lesz” – mondta Barna.

Szankcionálták a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) a bukarestiek a járvány alatt tapasztalt káosz miatt

– jelentette ki a vasárnapi urnazárást követően Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

A pártelnök köszönetet mondott a támogatóknak, akik a PSD jelöltlistáját hozták ki az első helyen a fővárosban (az exit pollok szerint 33% körüli eredményt értek el), és emlékeztetett: az európai parlamenti választások óta megduplázták támogatottságukat (16,2%).

„Ez nagyon világosan mutatja, hogy a bukarestiek szankcionálták a járvány alatti káosz és lopások miatt a PNL-t, amely a harmadik helyen áll a szavazatok száma szerint. (…) Nem tudjuk, hogy Gabriela Firea veszített-e, várjuk a végeredményeket” – nyilatkozta Ciolacu.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »