Orbán: Brüsszel cselre készül, "vidéki városokkal boltolnák le a betelepítést"

A migrációs nyomás a következő időszakban is növekedni fog, a kihívásra ésszerű és erkölcsös választ kell adni – jelentette ki a parlamentben Orbán Viktor. A kormányfő megismételte, hogy a segítséget kell odavinni, és nem a bajt idehozni. Az Országgyűlés őszi ülésszakát megnyitó beszédében a miniszterelnök azt mondta, hogy az október másodikai referendum nem egy országos, hanem településszintű népszavazás. Példaként említette, hogy Németországban is szétosztják a "menekülteket" a települések között, ezért Orbán Viktor arra kérte a településeket, hogy tiltakozzanak a betelepítés ellen.

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött el hétfőn a parlament őszi ülésszaka. A frakciók reagálása után két új képviselő teheti le esküjét: a Jobbik padsoraiban Pintér Tamás váltja Novák Elődöt, a párt korábbi alelnökét, míg az LMP-ben Hadházy Ákos veszi át Schiffer András volt társelnök helyét. A parlament dönthet a korrupcióval gyanúsított fideszes Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztéséről. Holnap a képviselők egyebek mellett az alapvető jogok biztosának beszámolóját, szerdán pedig a vadászkamarai törvény módosítását vitatják meg.

"Ez csak a bemelegítés volt"

Az Egyesült Királyság kilépett az EU-ból, terrorcselekmények vannak mögöttünk, megvolt az olimpia, a magyar makromutatók jók, mégis feszült időket élünk – összegezte az őszi ülésszak nyitányaként az elmúlt hónapok tapasztalatai a kormányfő a kormányzati ciklus félidejében.

Munkás évek állnak mögöttünk, a pénzügyeket rendbetettük, az IMF-et hazaküldtük, soha nem látott módon támogatjuk a családokat, a bérek nőnek, a nyugdíjak őrzik értéküket, a magyar családokat kimentettük a devizahitelek csapdájából, soha nem látott alacsony szinten van a munkanélküliség, tisztességes darabot faragtunk le az államadósságból – sorolta a kedvező magyar adatokat a kormányfő a parlamentben.

Saját erőnkből felfelé kapaszkodnak a bérek, a minimálbér ma már 111 ezer forint, a bruttó átlagkereset 260 ezer forint körül van, úgy, hogy nincs infláció, egyre több család mehet el nyaralni, az iskolakezdés egyre kevésbé terheli a családok pénztárcáját, a tanulók mintegy kétharmada kap ingyen tankönyvet. Sokat dolgoztunk, és végre megint van jövőnk – emelte ki a miniszterelnök. Hozzátette: ismét egy közösség, egy nemzet vagyunk, és a nyáron örülhettünk olimpikonjaink sikerének is.

Magyarország azonban nem önálló golyóbis, Európa kellős közepén van, amely vészjósló időket él át, és ha nem lesz képes lépni, mi, magyarok is bajba kerülünk. És nem London, hanem Brüsszel okozza a fejtőrést, a Brexit ugyanis Brüsszel csődje, amely nem volt képes egyben tartani az európai közösséget – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor.

Egész Európa forrong, hiszen amióta nem találkoztunk, a terror beköltözött Európába, és ami Belgiumban, Franciaországban megtörtént, nálunk is bármikor megtörténhet. Brüsszel azonban naivan abban bízik, a dolgok visszazökkennek majd a rendes kerékvágásba. Ez azonban délibáb, önáltatás, ezért azt képviseljük az európai térben, hogy Brüsszelnek fel kell végre ébredni – fogalmazott a kormányfő.

A naiv politika bódulatot okoz, elveszi a cselekvőképességünket, és bajt hoz a fejünkre. Ma ez a naivitás Brüsszelben általános – fogalmazott. Hangsúlyozta ugyanakkor: nem belső leszámolásra, hanem értelmes vitákra, egységre van szükség Európában.

A kormányfő hangsúlyozta: gazdaságilag is meg kell erősíteni a közösséget, amelynek versenyképessége globális szinten hatalmasat csökkent az elmúlt évtizedben. Nem kilépni akarunk, hanem meg akarjuk javítani – mondta az unióról, hozzátéve: Magyarország egy európai hadsereg felállításának gondolatát is támogatja.

Orbán Viktor a pozsonyi EU-csúcson is fel fog lépni “a naiv és veszélyes” bevándorláspolitika ellen, amely helyett erőt felmutató önvédelmi migránspolitikát javasol. A miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben úgy fogalmazott: a brüsszeli politika civilizációs katasztrófához vezet, amely lassan, de feltartóztathatatlanul halad. Úgy veszíthetjük el európai mivoltunkat, ahogyan a békát főzik meg a vízben, és matematikai pontossággal megmondhatjuk, milyenek lesznek az európai városok 20-30 év múlva.

Kijelentette: a tagállamok szintjén kell megerősíteni az Európai Uniót, annak alapját ugyanis a tagállamok, és nem a brüsszeli intézmények adják.

És amit eddig látunk a népvándorlásból, csak a bemelegítés volt, hiszen ma a Földön hárommilliárd ember él napi 2 dollárnál kevesebből, a népességszám pedig Afrikában folyamatosan nő, és Európa még több kapuin kopogtató emberre számíthat.

A brüsszeli bürokraták pedig azt az érzetet keltik, hogy ide lehet jönni, a migránsok pedig jönnek. Mi pedig félünk, ugyanakkor sajnáljuk azokat is, akik nincsenek könnyű helyzetben. A magyar válasz, hogy a segítséget kell odavinni, és nem a bajt idehozni. A kvóta elhibázott, kell a kerítés, kellenek a védett területek, és döntetnünk kell arról, kit engedjünk be, és kit nem.

"Brüsszel cselre készül"

A kötelező betelepítési kvótára készülő Brüsszelben közben cselre készülnek, azt mondják, ha nem boldogulnak Magyarországgal és Budapesttel, akkor majd leboltolják ezt a vidéki városokkal – hívta fel a figyelmet. Az október 2-i népszavazás ezért 3200 helyi népszavazás is, Brüsszel terve ugyanis a településeket is veszélyezteti. Mi vagyunk az egyetlen európai ország, ahol az emberek elmondhatják a véleményüket, és arra kérem Önöket, ne kockáztassuk Magyarország jövőjét – fogalmazott zárszavában a miniszterelnök.

Vona lemondatná

A Jobbik nevében Vona Gábor reagált a miniszterelnök felvetésére. A Jobbik elnöke szerint a multikulturális társadalom Nyugaton már kialakult, ezért Kelet-Európának arra kell szavaznia, hogy mi nem akarunk ilyen társadalomban élni. A politikus szerint elég furcsa volt, hogy Orbán burkoltan megfenyegette a baloldali vezetésű településeket. A baloldal migrációpárti viselkedése azt mutatja, hogy nem is akarnak 2018-ban választást nyerni.

A népszavazás egy drága megoldás – mondta Vona. Ennek a népszavazásnak a tétje, hogy jogilag érvényes lesz-e vagy nem. A Jobbik azt szeretné, hogy jogilag érvényes legyen. Ha nem lesz érvényes a népszavazás, akkor Brüsszelnek adunk egy adu ászt a kezébe – mondta a Jobbik elnöke.

Szerinte Orbán hazárdjátékot játszik a népszavazással, és ha nem lesz érvényes, akkor annak a miniszterelnök esetében is következményének kellene lennie. Orbánnak le kell mondani, ha nem lesz érvényes a referendum – tette hozzá. A politikus szerint az ország szempontjából a kormányzati korrupció jelenti az igazi problémát, ez az igazi terrorizmus. Ez a közvetlen oka, hogy ennyi ember elhagyja az országot – mondta Vona Gábor.

Orbán: "a Jobbik tele van korrupciós ügyekkel"

A korrupciós ügyekről a kormányfő azt mondta, hogy a Jobbik tele van korrupciós ügyekkel, és így próbálják elterelni a figyelmet.

Mindenkivel szemben föl kell lépni, és ha van tudomása ilyen ügyekről, akkor forduljon Vona a hatóságokhoz – tette hozzá.

(Híradó – Origó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »