Orbán beismerte: 30 éve korrupt

Orbán beismerte: 30 éve korrupt

A jobbikos képviselő az azonnali kérdések és válaszok órájában próbálta jogi korrepetálásban részesíteni az amúgy jogász végzettségű kormányfőt. A politikus rámutatott: „több, mint aggályos”, ha a magyar miniszterelnök ilyen értékes luxusutakat fogad el Garancsi Istvántól aki tömegével nyeri el az állami tendereket. Hozzátette: Orbán nem bújhat a mögé, hogy „magánemberként” kapja ezeket az ajándékokat, mert

„soha nem lehet egy miniszterelnök magánember hiszen utána nem magánemberként ítélik oda a pénzeket.”

Orbán luxusrepülős utazásait a Vidi meccseire Garancsi állja

Még az Átlátszó nyomozta ki, hogy gyakorlatilag létezik egy NER-magánrepülő és egy NER-jacht is, ebben az esetben most a repülő az érdekesebb, itt írtunk róla: Az Átlátszó kutatásából kiderül, hogy Orbán Viktor egy osztrák lajstromszámú magánrepülőgéppel érkezett haza Budapestre a Videoton bulgáriai szereplése után.

Szilágyi szerint ez a törvények szerint aggályos, erkölcsileg pedig vállalhatatlan.

Válaszában Orbán a lebukott bűnösök klasszikus, de már a detektívregényekben is ritkán sikeres taktikájához folyamodva

teljesen hülyének tetette magát. 

Hírdetés

Gratulált Szilágyinak, hogy „felfedezte a spanyolviaszt”, hiszen szerinte a világon semmi újdonság nincs abban, hogy „magyar vonatkozású sporteseményeken vesz részt”.

Na, most ahhoz teljesen, de tényleg tökéletesen hülyének kell lenni, hogy a feltett kérdésből ne derüljön ki, hogy 

az ördög keserves öreganyját se érdekli, hogy a miniszterelnök milyen meccsekre és eseményekre jár, ameddig azt nem luxuskörülmények között, egy általa milliárdokkal kitömött üzletember pénzén teszi. 

Persze Orbán Viktor nem azért zsebelte be a idén tavasszal a harmadik kétharmadot, mert egy néhány perces szöveg értelmezésére is képtelen kretén. Nyilvánvalóan pontosan tudta, mire vonatkozik a kérdés, és mindenre válaszolt, csak erre nem.

Ám a válasz gondos kerülgetése közben mondott egy egészen bájosan önleleplező mondatot:

„Harminc éve mindig így mentem, jövő héten is így fogok menni és azután is így fogok menni.”

Vagyis a miniszterelnök beismerte, hogy három évtizede, közéleti szerepvállalása kezdetétől fogva fogad el méregdrága ajándékokat milliárdosoktól. 

Az mondjuk nem túl valószínű, hogy már 1988-ban 17 milliárdos magángéppel repdesett a Vidi után (pléne, hogy akkor még lelkes Újpest-szurkoló volt), ám bőkezű milliárdos szponzora harminc esztendővel ezelőtt is volt. Igaz, arról nem tudunk, hogy az oxfordi ösztöndíj mellett Soros György luxusutazásokkal is kényeztette volna akkori magyar kedvencét. 

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »