Orbán Balázs: "azt gondolom, hogy az EU a legélhetőbb, legjobb keret Magyarország számára"

Orbán Balázs: "azt gondolom, hogy az EU a legélhetőbb, legjobb keret Magyarország számára"

A koronavírus elleni oltás működik, Magyarország működik – mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára szombaton a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Magyarországért Alapítvány Polgári Piknik elnevezésű rendezvénye előtt újságíróknak.

Az MTI tudósítása szerint Orbán Balázs az eseménynek helyet adó Dobozy Kúriánál hozzátette: továbbra sem terveznek járványügyi korlátozásokat, „mert nem azok, hanem az oltás a megoldás”, és mindenkit arra bátorítanak, hogy oltassa be magát.

Orbán Balázs elmondta: a kötcsei találkozón Orbán Viktor miniszterelnök hosszan beszél majd tágabb kitekintésű, nemzetközi kérdésekről.

Hozzátette, hogy helyzetértékelésük szerint Magyarország a védőoltásoknak köszönhetően működik, egyébként egy bizonytalan – egyesek szerint világrend nélküli – világba érkeztünk. A népvándorlások és járványok korában vagyunk, és minden országot fel kell készíteni ennek a kezelésére – közölte.

„Azon dolgozunk, hogy Magyarország sikeres legyen, amely jól tudja a kihívásokat kezelni”

Hírdetés

– fogalmazott.

Az államtitkár elmondta, hogy a miniszterelnök az Európai Unióról is beszél majd.

„Azt gondolom, hogy az EU a legélhetőbb, legjobb keret Magyarország számára az elmúlt száz évben, abban vagyunk érdekeltek, hogy az unió egyben maradjon”

– húzta alá.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »