Orbán: az őszödi beszéd után megverték az embereket, ellenükben kormányozták az országot

Orbán: az őszödi beszéd után megverték az embereket, ellenükben kormányozták az országot

Az őszödi beszéd kapcsán nemcsak arról van szó, hogy véresre verték az embereket, becsapták őket, és az emberek ellenében kormányoztak, hanem gazdasági lépések is voltak – jelentette ki miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő – aki legutóbb augusztus végén adott interjút a Kossuth rádiónak – az az őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulóján úgy értékelt: “dermesztő pillanat” volt ez a magyar politikában és ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, a beszédet elmondta, becsapta az embereket, hazugsággal került kormányra, elvette az emberek pénzét, majd csődbe vitte az országot, az még ma is a baloldal vezetője.

– fogalmazott a Gyurcsány Ferencre utalva.

A miniszterelnök szerint ugyanakkor nemcsak arról van szó, hogy “véresre verték az embereket”, becsapták őket és az emberek ellenében kormányoztak, hanem gazdasági lépések is követték vagy megelőzték mindezt, hiszen elvették a 13. havi nyugdíjat és a családtámogatási rendszert, elvettek egy havi fizetést az emberektől, és kétszeresére, háromszorosára emelték a gáz és a villany árát.

Ugyanakkor úgy vélte: amit Gyurcsány Ferencék elvettek, azt ez a kormány mind visszaadta, hiszen megvan a családtámogatási rendszer, újraindították a lakástámogatást, növelik a béreket, a minimálbér kétszázezerre emelkedik, és ha a nyugdíjasok is visszakapják az elvett 13. havi nyugdíjat, akkor azt lehet mondani, hogy “teljes egészében magunk mögött hagytuk az őszödi beszédet”.

A kormányfő a legutóbbi nemzeti konzultáció fontosságát hangsúlyozva kiemelte:

Szerinte ezért kellett beszélni a konzultációban a minimálbérről, a magyar vakcinagyártási kapacitásról, illetve a családokról is. Ez utóbbival kapcsolatban hozzátette: az Európai Parlament folyamatosan azt akarja, hogy a gyermekek nevelése a szülőktől átkerüljön a politikai aktivisták kezébe, ennek pedig ellent kell állni, és a migráció ügyében is ki kell majd állni Brüsszellel szemben, Magyarország szuverenitása és jogkörei mellett.

Orbán Viktor a pápa magyarországi látogatásáról szólva kiemelte: megerősítette őt a katolikus egyházfővel való beszélgetés, amelyben a szentatya a családok védelmében folytatott magyarországi harcot a legfontosabbnak nevezte Európa jövője szempontjából.

Hírdetés

“Ő is látja, hogy nagy erők dolgoznak, különösen Brüsszelben, a brüsszeli bürokráciában, hogy relativizálják a családot, és olyan keményen fogalmazott, mint ahogy nekem ez még sose sikerült. Azt mondta, hogy nem lehet engedni, hogy relativizálják a családokat. A család, az apa, anya, gyerek, és pont. (…) Nincsen róla vita. Sőt, azt mondta, hogy +go ahead+, ami azt jelenti, hogy csak csináljátok, hajrá, előre, és csinálni is fogjuk” – fogalmazott.

A miniszterelnök a koronavírus-járványra áttérve kijelentette:

Hozzátette: a járvány negyedik hullámának súlyossága attól függ majd, hogy mennyien oltatják be magukat.

Aki nem veszi fel az oltást, az veszélyben van – figyelmeztetett a kormányfő, aki az időseket és a fiatalok egyaránt arra bíztatta, hogy vegyék fel az oltást. Ugyanakkor jelezte azt is:

A kormányfő gazdasági kérdésekre rátérve kijelentette: “mindegy, hogy Brüsszel mit csinál”, Magyarország pénzügyileg olyan biztos alapokon áll, hogy minden fontos, a válság után szükséges fejlesztést meg tudnak indítani. Kiemelte: a Brüsszel által újjáépítési forrásként a tagállamok rendelkezésére bocsátott pénz mind hitel, és ha ezeket politikai okokra hivatkozva nem kapja meg Magyarország, egyedül megy a pénzpiacra, hogy onnan pótolja a hiányzó forrásokat.Ezt a pénzügyminiszter “zseniálisan elvégezte”, és egy bonyolult konstrukcióval minden idők talán legkedvezőbb feltételekkel elérhető hitelét hozta be Magyarországra – értékelt.

Arról is beszélt: Magyarországon ma többen dolgoznak, mint bármikor 1990 után, ezért is működik a gazdaság.

– fogalmazott.

Hozzátette: akkor lehet egy munkára épülő gazdaságot magas életszínvonallal párosítani, ha Magyarország hozzáfér a 400 milliós európai uniós piachoz. Ezért Orbán Viktor úgy fogalmazott: “hiába recseg-ropog, az utolsók közt leszünk, akik még ott lesznek az unióban, ha az egyszer befejezi a pályafutását”.

(MTI)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »