Orbán: az ellenzéket komolyan kell venni

Orbán: az ellenzéket komolyan kell venni

Orbán Viktor szokásos interjújában a Kossuth Rádióban köszönetet mondott a budapestieknek, hogy „elfogadták, de legalább tudomásul vették” a három kiemelt diplomáciai eseményt a közelmúltban, Vlagyimir Putyin orosz elnök, Heiko Maas német külügyminiszter és Recep Tayyip Erdogan látogatását. Orbán szerint ha tüntetés is van, az még nagyobb felfordulással jár.

Az ellenzék kritizálta Putyin és Erdogan érkezését, Orbán ezt így kommentálta:

Az ellenzék magatartását nem dolgom minősíteni, habár a kísértés nagy. De kétségkívül nem értik a dolgot.

Itt újra előkerült a bevándorláspártizás:

Nem értik a dolgot, tudatlanságot látok benne nem rosszindulatot. Nem akarják felfogni, hogy Törökország nélkül a milliós migránsáradatot nem lehet megállítani, nem akarják érteni azt, hogy Erdogant el akarják távolítani a székéből, és ez a bevándorláspárti erőknek az érdeke. Mert ha nincs erő, egyensúly, és rend, akkor nem fogják megállítani a migránsokat, akkor a bevándroláspártiak álma teljesül. Soros György ezt megírta a híres tervében, évi egymillió migránsra van szüksége Európának.

“Ott támogatjuk őket, ahol kell, de megértem, hogy ellenzékből ezt nehéz átlátni” – mondta a kormányfő a kurdkérdés kapcsán, Iraki Kurdisztánban nyújtanak támogatást a kurdoknak.

Ukrajnáról leszögezte, addig vétózni fogják a NATO-tagfelvételi kérelmüket, amíg kárpátaljai érdekek sérülnek az országban. Bízik abban, hogy az új elnök „nem fog magyarellenes politikát folytatni”.

Orbán talán először a nyilvánosság előtt kimondta azt, hogy Momentum. Azért vetemedett erre, mert Fekete-Győr András a román elnökválasztáson nem az RMDSZ mellé állt, hanem Dan Barnát, a liberális USR elnökét és államfőjelöltjét támogatja. Orbán ezt SZDSZ-es tempónak nevezte, szerinte ez a külpolitikai felfogás nem nemzeti, hanem nemzetközi alapokon áll.

Hírdetés

Az EU következő költségvetésénél úgy látja, a mezőgazdaságot és a kohéziós alapokat nem kellene elrontani, mert működnek, a klímapolitikát támogatják, de ne a felzárkóztatási pénzek rovására menjen.

Karácsony Gergely

Érdekes helyzetben vagyunk, a kormánypártok jelentős veszteségeket szenvedtek

– ismerte el Orbán az önkormányzati választásokról.

Azt is hozzátette, hogy

az ellenzéket komolyan kell venni. Komoly küzdelem és harc van Magyarországon. De az ellenzéket ez nem zavarja, hogy diktatúrásdit játszanak.

A kormányfő Karácsony Gergelyről kifejezte, ő méltó módon viselkedett, nem játszott diktatúrásdit, de szerinte visszajött a régi baloldali kormány összes embere.

Sok fájdalmas dolgot kellett lehúznom, nem volt kellemes ez a délelőtt, álmokat kell feladni

– így emlékezett vissza a hét eleji kormányülésre, amin a főpolgármester is részt vett.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »