Orbán: „A száj Clintoné, de a hang Soros Györgyé”

A magyarok és a lengyelek is joggal várnak el több tiszteletet az Egyesült Államok volt és jelenlegi vezetőitől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, reagálva arra, hogy Bill Clinton volt amerikai elnök „putyinizálódással” vádolta meg Lengyelországot és Magyarországot.

Orbán Viktor megjegyezte, tetszik neki, amit Jaroslaw Kaczynski, a lengyelországi kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke mondott az ügyben, vagyis hogy Bill Clintonnak orvoshoz kell fordulnia.

A miniszterelnök szerint a Magyarországra, Lengyelországra és általában Közép-Európára tett negatív megjegyzések, amelyek megszaporodtak a migránsválság óta, nem véletlen elszólások. Ugyanis „a Demokrata Párt vezetői mögött (…) Soros Györgyöt kell látnunk”, aki azt hirdette meg, hogy minden évben be kell engedni legalább egymillió muszlimot Európába – mondta, hangsúlyozva, hogy Magyarország akadályát jelenti ennek a Soros-féle amerikai tervnek.

A kormányfő ezek alapján Bill Clinton szavait úgy kommentálta: „a száj Clintoné, de a hang Soros Györgyé”.

Lázár is nekiment Sorosnak

Csütörtökön szokás heti sajtótájékoztatóján Lázár János „sorozta meg” Clintonékat és Sorost, a Fehér Ház azonban csípős válasszal reagált.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »