Orbán: A fegyver elég erős lesz Brüsszelben is

Alkotmánymódosítási-javaslatot nyújt be Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés asztalára, mivel szerinte az emberek akaratát meg kell jeleníteni. Ezt mondta a kvótareferendumot követő beszédében a miniszterelnök.

„13 évvel azután, hogy egy népszavazáson nagy többséggel, az Európai Unióhoz-való csatlakozásról döntöttünk, a magyarok ismét hallatták a hangjukat” – kezdte beszédét a kormányfő. – Most 3 millió 204 ezer ember szavazott a kvóta ellen, mondta a miniszterelnök. Mintegy 15 százalékkal többen vettek részt, mint a legutóbbi parlamenti választáson, tehát a „fegyver elég erős lesz Brüsszelben is” – húzta alá.

„A 10-ből 9 ember Magyarország önálló döntési joga mellett szavazott” – foglalta össze a referendum eredményét. Büszkék lehetünk arra Orbán szerint, hogy az unió első és egyetlen tagállamaként a magyarok közvetlenül véleményt nyilváníthattak a bevándorlás kérdéséről. „Ez így volt helyes, ez így volt becsületes” – mondta Orbán.

– Magyarország jövőjéről van szó, kikkel élünk együtt, mi lesz eddigi életformánkkal, a nagy nehezen helyre állított gazdasági rendszerünkkel és keresztény gyökerünkkel. Modern-kori népvándorlás zajlik Európában, a kérdés most az, hogy mit válaszol erre az Európai Unió.

Folyamatos frissülő cikk..


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »