Optimistán vág neki a tavaszi idénynek a DAC

Optimistán vág neki a tavaszi idénynek a DAC

Az utolsó 24 év legjobb eredményével a 4. helyen telelt a DAC. A tavaszi idény vasárnapi rajtja előtt sajtótájékoztatón számoltak be a klubot érintő információkról.

Már elöljáróban elhangzott, hogy a DAC minden hazai mérkőzésén legalább 3115 néző kint lesz, ugyanis eddig ennyien vásároltak bérletet a tavaszi idényre.

A klub sportmenedzsere, Jan Van Daele beszámolt a téli játékosmozgásokról. Kiemelte, hogy sikerült elérni a szezon kezdete előtt kitűzött célt, és az első hat között telelni. Hangsúlyozta, hogy a pontokat nem rabolták, hanem keményen megdolgoztak értük.

Van Daele elmondta, hogy mindenképpen meg akarták erősíteni a védelmet, hiszen Huk, Šatka és Ljubičič az őszi idény minden mérkőzésén végig a pályán voltak, nem volt lehetőségük pihenésre. Épp ezért érkezett Timotej Záhumenský több mint 30 elsőligás mérkőzéssel a háta mögött megmutatta jellemét és jó hozzáállását. Épp ezért úgy érzik, hogy pozitív hatással lesz a csapatra.

Vendégjátékra érkezett Koné, aki nem kapott elég játéklehetőséget a Djurgardenben. A középpályán szükséges kreativitás növelése érdekében érkezett a keretbe Christián Herc, aki bár szlovákiai játékos, angol nevelést kapott.

Van Daele elmondta, hogy nagy szükség volt a támadósor megerősítésére, mivel kevéssé veszélyes a DAC az ellenfél tizenhatosán belül. Emiatt hívták vissza a Sároseperjesen vendégeskedő Černákot, aki fiatal és tehetséges játékos.

Nyilatkozta Van Daele, aki azt is kiemelte, hogy az elsőrendű cél az első hat között végezni. Jelenleg csak a következő három mérkőzésre koncentrálnak.

zárta a sportigazgató.

Fiatal játékosaink vannak, időre és türelemre van szükségük

Marco Rossi kiemelte, hogy a DAC-é talán a legfiatalabb keret a Fortuna Ligában.

Rossi elmondta, hogy főleg a taktikai megoldásokon dolgoztak, így többféle felállásban tudnak játszani. Az olasz szakember kiemelte, hogy a téli felkészülés alatt több idejük volt, most nem hiányoztak a játékosok sem válogatottbeli elkötelezettségek miatt.

A vezetőedző figyelme jelenleg a hétvégi Szenyice elleni mérkőzésre fókuszál, mivel mint mondta „megerőltető és kemény” találkozó lesz.

Rossi egyébként alig egy héttel korábban a szlovák Šport napilapnak adott interjújában jegyezte meg, hogy már tavaly augusztus óta kéri a klubot, hogy szerezzenek egy Šafranko típusú játékost, ám eddig nem jártak szerencsével.

A DAC-nak mindig a tavasz megy jobban

Marin Ljubičič csapatkapitány a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a téli felkészülés alatt jó mérkőzéseket játszottak. Kiemelte, hogy reméli

Szerinte az új játékosok jó választásnak bizonyulnak, de időre van szükségük, mivel fiatal a keret.

Komáromot is erősítik a sárga-kékek

Ahogy arról kedden beszámoltunk, több DAC-játékos is Komáromban tölti a tavaszi idényt. Legutóbb Dominik Špiriak és Domonkos Kristóf lila-fehér kölcsönjátékáról számolt be a klub, de korábban már Mészáros András és Nagy Péter is csatlakozott a KFC keretéhez.

Edzői stáb:

Változások a keretben:

Érkezők: Martin Jedlička (Mladá Boleslav, kölcsönjáték), Timotej Záhumenský (Zlaté Moravce), Souleymane Kone (Djurgardens IF, kölcsönjáték), Christián Herc (Wolverhampton, kölcsönjáték), Roland Černák (Prešov, kölcsönjáték után)

Távozók: Branislav Ľupták, Jakub Kosorin (szerződésük lejárta után), Dominik Špiriak, Kristóf Domonkos, András Mészáros (KFC Komárno, kölcsönjáték), Musefiu Ashiru (Brno, kölcsönjáték után), Tomáš Malec (Žalgiris Vilnius), Noe Kwin, Branko Bajić, Zoltán Kontár (DAC B)

A sajtótájékoztató teljes egészében a DAC hivatalos YouTube-csatornáján tekinthető meg.

Körkép.sk

Nyitókép: sport.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »