Operatív törzs: hamarosan jönnek a nem túl biztató munkanélküliségi adatok – cikkünk frissül

Operatív törzs: hamarosan jönnek a nem túl biztató munkanélküliségi adatok – cikkünk frissül

Még mindig nagyon sok a halott a regisztrált fertőzötthöz képest, keddre virradóra 8-cal emelkedett az elhunytak száma, 15-tel a fertőzötteké. A koronavírus-helyzetről kedden is tájékoztat az operatív törzs – élőben itt és az InfoRádióban követhető.

Továbbra is egyre többen fertőződnek és halnak meg a koronavírus következtében Magyarországon, keddre virradóra 15-tel több a vírusos és 8-cal több a halott, előbbiek összlétszáma 3771, az elhunytak száma egy híján 500. 1836-an vannak viszont már a felgyógyultak, így az aktív esetek száma 1436-ra csökkent, köztük 27 a súlyos állapotban lévő betegek száma.

A számokat elemezendő kedd reggel is összeült az operatív törzs, majd a szokott módon 11 órára online sajtótájékoztatót hirdetett.

Schanda Tamás miniszterhelyettes (ITM) a tájékoztatón elmondta, kezd újraindulni az élet Magyarországon, ami annak köszönhető, a kormány megfelelő időben megfelelő döntéseket hozott, az emberek pedig tartották magukat a szabályokhoz.

Bejelentette, a héten jelenik meg a KSH friss foglalkoztatottsági jelentése, és nem lehet biztató számokra számítani, de a bértámogatással a kormány mindent megtesz:

 • 120 ezernél több azok száma, akik éltek a bértámogatási lehetőséggel
 • a k+f bértámogatás iránt 10 335 mérnök, kutató munkáltatója érdeklődött
 • A kormány továbbra is a munkát teremti a gazdaság alapjának – tette hozzá.

  A múlt héten elindították a munkahelyteremtő bértámogatás programját, 80 milliárd forintos keretösszegből segítik 70 ezer regisztrált álláskereső munkához jutását. A támogatási összeg 200 ezer forint is lehet.

  Hírdetés

  A gazdaságvédelmi terv keretében összességében már 1 millió ember kapott valamiféle segítséget, támogatást.

  A magyar tulajdonú cégeket is igyekeznek megmenteni, nem engedhetik meg, hogy külföldiek a válságot kihasználva jussanak tulajdonhoz. “A külföldi tulajdonos lehet jó tulajdonos is, ezért nem lehet tiltani és nem is érdemes:

  2020 végéig csak miniszteri engedéllyel lehet külföldinek tulajdonhoz jutnia stratégiai cégben”

  – jelentette be.

  A védekezéshez szükséges előállítására egy 3 milliárd forintos projektet indít a kormány – jelentette még be a miniszterhelyettese.

  Müller Cecília országos tisztifőorvos a fent már említett járványszámokhoz hozzátette, az elhunytak valamennyien idősek voltak, és más krónikus betegségekben is szenvedtek.

  Az aktív fertőzöttek 41 százaléka budapesti. 437 fő van kórházban, 27-en lééegeztetőgépen.

  A 15 új beteg közül 5 budapesti, 2 Zala megyei – mondta még.

  Cikkünk frissül.

  Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


  Forrás:infostart.hu
  Tovább a cikkre »