Operatív törzs: bejelentések az idősotthonokról – cikkünk frissül

Operatív törzs: bejelentések az idősotthonokról – cikkünk frissül

Tovább nő a koronavírus regisztrált fertőzöttjeinek és halálos áldozatainak száma is Magyarországon, az operatív törzs ezért szerda reggel is összeült – tájékoztató élőben itt és az InfoRádióban.

Egy nap alatt tízzel emelkedett a Magyarországon regisztrált koronavírusosok száma, így már 3931-en vannak. Elhunyt keddről szerdára újabb 2 beteg, ezzel az ő számuk 534-re nőtt. A gyógyultak viszont szintén egyre többen vannak (2190), így már csak 1207-en szenvednek a vírustól, igaz, közülük 24-en súlyos állapotban vannak. (Az elvégzett tesztek száma 191 572.)

Az operatörzsnek ezért is volt miről beszélnie a szerdai online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ munkatársa elmondta, 2063-ra emelkedett a távellenőrzést választók száma, az appot 880-an használják jelenleg, 11 172 házi karantén van érvényben Magyarországon.

Több határponton órákat kell várni még mindig (Csengersima, Röszke, Tompa, Csanádpalota is köztük van).

Müller Cecília országos tisztifőorvos kedvezőnek nevezte a gyógyultak számát. A friss számok ismertetése közepette elmondta, 414 embert ápolnak még kórházban, a többi koronavírusos otthon gyógyul, ők vagy tünetmentesek, vagy enyhe tünetesek.

Kedvező tendenciát lát az idősotthonokban, a 33 érintett intézménynél hetek óta nincs több.

Az ezekben lakó bő 5100 főből kevesebb mint 900-an váltak pozitívvá, 468-an meggyógyultak.

Kijelentette, folyamatosan egyre több ágyat adnak át a kórházak a hagyományos ellátásnak, de figyelmeztetett, a világban még mindig “szaporodik a fertőzöttek száma”, 6,4 millió fertőzöttet tartanak nyilván, számuk naponta 100 ezer fővel emelkedik. Bővebb adatok a nagyvilágból ITT. Müller Cecília szerint ahol sérült szervezetet talál a koronavírus, azt meg is fogja betegíteni szerte a világon, a legérintettebb országok: USA, Oroszország, Brazília, India, Peru.

Szólt még a vizsgaidőszakról:

 • a vizsgázók összesen ketten lehetnek egy teremben a vizsgáztatóval,
 • a terem ablakát tartsák nyitva,
 • Hírdetés

 • mindenkinek legyen saját eszköze,
 • a maszk használata ajánlott,
 • a vizsgázók ne verődjenek össze.
 • Kérdések:

  – Hány éves a legidősebb gyógyult beteg?

  – 102.

  – Van-e esély elkerülni a második hullámot?

  – Ez mindenkit érdekel. Több hipotézis van egyidejűleg jelen. A legtöbben azt mondják, hogy valószínűleg ez a vírus köztünk marad, jelen lesz, a téli szezonban, az influenzaszezon idején többletmegjelenést fog produkálni.

  – InfoRádió: a horvát tengerparthoz milyen feltételekkel mehetnek a magarok?

  – Megszűntek a korlátozó intézkedések, szabadon be lehet utazni. Horvátországból hazatérve azonban karanténba kell vonulni.

  – Heves megyében hány pozitív személy van?

  – Egy sincs.

  Cikkünk frissül.

  Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


  Forrás:infostart.hu
  Tovább a cikkre »