Operatív törzs: augusztus 31-ig meghosszabbítják a bértámogatási programot – cikkünk frissül

Operatív törzs: augusztus 31-ig meghosszabbítják a bértámogatási programot – cikkünk frissül

180 152 tesztből 3841 koronavírusus fertőzöttet talált Magyarország, az elmúlt 24 órában 25-öt, de még mindig vannak halálos áldozatok, így az operatív törzs pénteken is összeült, most pedig tájékoztat – a közlések élőben itt és az InfoRádióban.

Már 3841 koronavírusost regisztráltak Magyarországon, az elmúlt 24 órában 25-öt, és 8-cal több, 517 fertőzött, 8-cal több van, mint egy napja. 1300 viszont már csak az aktív fertőzöttek száma, 2024-en ugyanis már meggyógyultak, de 24 ember állapota még mindig súlyos, ezért az operatív törzsnek volt miről tanácskoznia péntek reggel is, információikból pedig tájékoztatót tartott az operatív törzs.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár a tájékoztatón elmondta, a kormány komplex csomagot fogadott el a munkavállalási válság leküzdésére, megvédendő azokat az eredményeket, amelyeket a kormány az elmúlt tíz esztendőben elért.

Elsőként a munkahelyek megőrzésének eredményeiről beszélt:

 • bértámogatás: 10 500 cég 137 ezer dolgozója részesült ebből a segítségből, a programot augusztus 31-ig meghosszabbítják, akár úgy is, hogy a munkaadó az alkalmazottat a cégen belül áthelyezi. A pályázatok 98 százaléka jó minőségű, 2 százaléknyi pályázatot korrigálni lehet vagy újra benyújtani
 • k+f bértámogatás: sok embert próbálnak külföldre csábítani most, ezt próbálja megakadályozni a 318 ezer forintos bruttó segítség. A pályázók száma 750 cég, az elért munkavállalók száma 12 ezer
 • munkahelyteremtő bértámogatás: 70 ezer újonnan létrejövő munkahelyet tudnak finanszírozni, 84 milliárd forintból. 6 hónapig a kormányzat biztosítja a bértámogatást, 3 hónapot a munkáltatóktól kér az állam a munkavállaló javára. A munkavállaló havonta 112 ezer forint nettó bért kap 9 hónapig. Már 3200 munkavállalóra beadtak igényt a cégek (4 milliárd forint), az első fecskék a legkisebb vállalkozások közül érkeztek. A legaktívabbak az ország keleti szélén vannak. (Hajdúság, Szabolcs, Békés)
 • Úgy látja, április után májusban több szektorban is megindult az élet, akinek pedig kérdése van, a

  Hírdetés

  munka.hu

  portálon igyekezzen tájékozódni – ajánlotta.

  Elmondta még azt is, az elsősegélyvizsga papírját nem kell bemutatniuk azoknak később sem, akik a veszélyhelyzet alatt szereztek jogosítványt.

  Müller Cecília országos tiszti főorvos a fent említett számokhoz hozzátette, 4 százaléknyian van azon elhunytak száma, akiknek nem volt korábban krónikus alapbetegsége. Kórházban jelenleg 384 főt ápolnak.

  Továbbra is Budapest az egyetlen olyan terület, ahol a 100 ezer lakosra jutó fertőzöttszám 100 fölött van (104).

  Cikkünk frissül.

  Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


  Forrás:infostart.hu
  Tovább a cikkre »