Operatív törzs: 990 idősotthont már fertőtlenítettek – cikkünk frissül

Operatív törzs: 990 idősotthont már fertőtlenítettek – cikkünk frissül

Az elmúlt 24 órában 6 koronavírusos beteg meghalt Magyarországon, a fertőzöttek száma is nőtt 35 fővel, így az operatív törzsnek szombat reggel is volt megbeszélni valója – a napi tájékoztató élőben itt és az InfoRádióban.

35 fővel, 3713-ra emelkedett a Magyarországon regisztrált koronavírusosok száma, közülük az elmúlt huszonnégy órában 6-an meghaltak, így az elhunytak száma már 482 fő. Jó hír viszont, hogy a gyógyultak száma (1655) meghaladta az aktív esetszámot (1576), a betegek közül viszont 21-en még mindig súlyos állapotban vannak. Az operatív törzs e számok ismeretében tartotta meg szombaton is szokásos tájékoztatóját.

Németh Szilárd honvédelmi miniszterhelyettes a tájékoztatón elmondta, a honvédok őrzik Magyarország biztonságát. Beszámolt arról, a katonák már több mint 990 idősotthon fertőtlenítését hajtották végre.

Idézte Orbán Viktort, aki bejelentette a közfoglalkoztatotti létszámkeret kétszeresére növelését és a honvédségi intenzív toborzását.

Erről részleteket is elárult: 18 és 55 éves jelentkezőket várnak, akik elveszítették a munkájukat és vállalnak egy hat hónapos kiképzést, a lakóhelyükhöz minél közelebb. Jelentkezni a toborzóirodáknál és a kormányhivatalokban lehet, erkölcsi bizonyítvánnyal. A hathónapos kiképzés napi 8 órás, a szombatok, a vasárnapok és az ünnepnapok szabadok, az étkezés és az utazás ingyenes, a kiképzés vége eskütétel, utána bárki elmehet, ha szeretne, de folytathatja egy újabb 6 hónapos kiképzéssel, szerződéssel.

Lakatos Tibor, az ügyeleti központ vezetője a tájékoztatón elmondta, nő a fertőzöttek létszáma, de ő is rögzítette, hogy a gyógyultak száma már magasabb az aktív fertőzöttszámnál.7

Hírdetés

A határátkelőkön kiegyensúlyozott a forgalom, további 5 határátkelőt nyitottak meg, a tranzitforgalom pedig további nyitásra számíthat a jövő héttől.

Új szabály, hogy magyarok Ausztriából beléphetnek az országba úgy, hogy négy napnál nem régebbi PCR-teszteredményük (negatív) van.

Az applikációs távellenőrzéssel kapcsolatban elmondta, 948-an használják a mobilos alkalmazást. Az elmúlt 24 órában már csak 239 alkalommal kellett ellenőrizni, hogy otthon mindenki betartja-e a hatósági házi karantén szabályait.

Szlávik János, a Szent László Kórház infektológus főorvosa elmondta,

Cikkünk frissül.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »