Önvédelmi reflex: Németországban történelmi csúcson a „politikai indíttatású bűncselekmények” száma

Németországban 2015-ben minden korábbinál magasabbra emelkedett a politikai indíttatású regisztrált bűncselekmények száma a szövetségi belügyminisztérium hétfőn közölt adatai szerint. Tavaly 38 981 politikailag motivált bűncselekményt regisztráltak, ami éves szinten 19,2 százalékos emelkedés és a legmagasabb érték a rendszeres adatfelvétel 2001-es kezdete óta.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Az ügyek többsége “jobboldali indíttatású” volt, 22 960 ilyen esetet regisztráltak, ami 34,9 százalékos növekedés 2014-hez képest.

A legnagyobb mértékben a menedékkérők, menekültek szállásai elleni támadások száma emelkedett, tavaly 1031 ilyen ügyet jegyeztek fel, ami 418 százalékos növekedés az egy évvel korábbi 199-hez képest. A legtöbb esetet – 472-őt – a menekültválság eddigi legsúlyosabb szakaszában, a tavalyi utolsó negyedévben regisztrálták.

A szállások elleni bűncselekmények hulláma nem hagyott alább, az idén az év első három hónapjában újabb 347 esetet regisztráltak – mondta berlini tájékoztatóján Thomas de Maiziere belügyminiszter.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »