Öntözési törvény az Országgyûlés, 2019. november 5-én sorra kerülõ ülésén

Az agár tárca öntözési törvény elfogadását javasolja az Országgyűlésnek!

A reális zöldek 2003-ban javasolták az Országgyűlésnek öntözési törvény megalkotását.
A reális zöldek közleménye 2003-ban:
A Magyar Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága, 2003. augusztus 4-én az aszálykárok mérsékléséről született kormányzati intézkedéseket tekinti át és vitatja meg. A bizottság ülése apropóján a Reális Zöldek Klub, a mezőgazdasági termelés biztonságának a fokozása, a termesztés időjárástól való függetlenítése céljából Öntözési Törvény megalkotását és elfogadását javasolja a Magyar Országgyűlésnek.
Jogszabályban javasoljuk rögzíteni, hogy öntözőcsatornákat kell építeni, a gazdák az öntözővizet a csatornákból általában vízemelés nélkül vezethessék az öntözendő területekre, a vizet mérsékelt vízdíj ellenében bocsássa az állam a gazdák rendelkezésére.
Az állami feladatok egységes ellátására Öntöző Hivatalt célszerű felállítani és működtetni, mivel jelenleg az öntözéssel kapcsolatos állami feladatok ellátása az agrár és a zöld tárca szervezetében elaprózva, gyenge érdekérvényesítő képességgel létezik.
Hosszútávon az aszálypénzzel, a segélyekkel szemben az ország különböző területein az önözéses kultúra növelése az legjobb megoldás az aszálykárok enyhítésére.

Budapest, 2003. augusztus 3-án

Hírdetés

A reális zöldek közleményék

Múlt idézés:
„Öntözési törvényt fogadott el az Országgyűlés!
Az Országgyűlés elfogadta az öntözési törvényt.
Az Országgyűlés által elfogadott 1937. évi XX. törvény olyan öntözőcsatornákat építését határozta meg, amelyből a gazdák általában vízemelés nélkül vezethették az öntözendő területekre a vizet, másrészt a vizet mérsékelt vízdíj ellenében bocsátotta a Törvényhozó 1937-ben a gazdák rendelkezésére.
A törvény előírta a Tiszán (Tiszalök) és a Körösön (Békésszentandrás) egy-egy duzzasztómű építését.”

A rendszerváltás óta a duzzasztás szitokszó. A rendszerváltók törvénybe hoztak arról, hogy duzzasztás ökológia agresszió a természettel.
A törvény hatályát a FIDESZ-KDNP 2011. február hóban politika határozattal erősítette meg.

Fekete seggű lett az a FIDESZ politikus, aki vízlépcső építését javasolta! Büntetése a 2014-es választásokon nem lehetet képviselő jelölt.
Azok a FIDESZ képviselők Dr. Becsey Zsolt (volt Európai Parlamenti Képviselő, ENP-ED), Vincze László, Csongrád Országgyűlési Képviselője (FIDESZ) letehették a lantot.
Dr. Becsey Zsolt és Vincze László, bűne az volt , hogy 2005. október 28-án jegyzőkönyvet készítettek a saját költségükön megszervezett „ A Tisza-Körös hajózhatóságáról, Vízgazdálkodásáról és Természetvédelemről” című konferenciáról.
A jegyzőkönyv szerint a konferencia alcíme: Különös tekintettel a duzzasztóművek megépítésének lehetőségéről és a támogatásáról.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »