Online pénztárgépeket szinte mindenhova!

Online pénztárgépeket szinte mindenhova!

További vállalkozásokat kötnek be január 1-jétől az adóhatósághoz

A kaszinókat nem kötik be online pénztárgépekkel az adóhatósághoz, de a masszőröket igen…

Illusztráció: wikipedia

Lázár János szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy januártól a masszőröket is bekötnék az online pénztárgépekkel az adóhatósághoz. A szakmát ismerő egyik újságíró elmondta, hogy a gép nagyon drága, nem tudják kitermelni az árát a masszőrök. Általában havonta 50 ezer forint átalányadót fizetnek. Átlagjövedelmük nem haladja meg az évi hatmillió forintot! Lázár János a válaszában elmondta, hogy ismeri a témát, azt is tudja, hogy a masszőrök házakhoz is kijárnak. Segítséget ígért, felveti a problémát Varga Mihály miniszternek. Az online pénztárgépekkel kapcsolatos változásokról ITT

Egy Angliában dolgozó magyar masszőr elmondta, hogy ott kevés adminisztrációval jár a tevékenység, még számlát sem kötelesek adni csak akkor, ha a vendég kéri. Átalányadót fizetnek.

Akiket nem érint az online pénztárgép bekötés, azok a kaszinókat üzemeltető Fideszes haverok! Andy Vajna egymaga öt kaszinót üzemeltet Budapesten offshore (magyarországi adófizetést elkerülő) cégein keresztül. A többi kaszinó sem kerül az adóhatósághoz bekötésre, nincs kivétel. Vajon miért? Évi hatmillió forint jövedelem miatt online pénztárgép kell, évi temérdek milliárdos forgalom esetén meg nem? Milyen alapon? Miért ez a kivételezés a milliárdosok irányába? Mert a kaszinók üzemeltetői valamennyien milliárdosok! Legelőször a kaszinókat kellett volna bekötni, mert ott lehetne a legnagyobb adóbevételt elérni. Valami miatt azonban ezt a nemzetinek mondott kormány valamiért nem teszi meg!

A kereskedőházak veszteségével kapcsolatban Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta, hogy soha nem volt ilyen sikeres év export szempontjából, mint a tavalyi. Azt elfelejtette elmondani, hogy amennyiben kivonja belőle az autógyárak exportját, az adat úgy leereszt, mint egy lufi.

Hiába, nálunk vannak egyenlők és még egyenlőbbek. A legegyenlőbbek a haveri kör tagjai. A legrászorultabbak és a rászedett, úgynevezett devizahitelesek továbbra is az út szélén várják sorsuk jobbra fordulását. 2010-ben kétharmados parlamenti többséget lehetett elérni az elszámoltatás és felelősségre vonás ígéretével, amiből nem lett semmi! A magyar azt hitte, hogy rendszert váltott, pedig csak gazdát cserélt a hazája…

Békéscsaba, 2016. augusztus 30.

Anton

Emlékeztető: „El kell menni egy szombat este, és megnézni, a sok szerencsétlen, hogy áll sorba azért, hogy Andy Vajna valamelyik kaszinójába bejusson, hogy elveszíthesse a pénzét. Én elmentem, megnéztem. Félelmetes… Láttam olyat, hogy két-három órát kellett sorba állni azért, hogy a félkarú rablóhoz hozzáférjen az ember. Efölött a sok-sok milliárd forintnyi haszon fölött most két ember rendelkezik (gondoljunk bele, hogy életszerű-e, hogy ezért nem hálásak valamilyen formában azoknak, akik helyzetbe hozták őket?), akik ha esetleg nem azt csinálnák, amit a hatalom elvár tőlük, úgy járhatnak, mint Spéder Zoltán.” (Részlet a Kisberk Szabolccsal készült „Ha mindent elmondanék, úgy járhatnék, mint Boros Tamás az Aranykéz utcában” című interjúból.)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »