Online nagyböjti lelkinap a veszprémi Padányi Katolikus Iskolában

Online nagyböjti lelkinap a veszprémi Padányi Katolikus Iskolában

Az iskola online szervezte meg idei nagyböjti lelkinapját, melybe a veszprémi érsekség YouTube-csatornáján bárki bekapcsolódhat.

Darnai János, az iskola lelkiigazgatója elmondta, hogy a Veszprémi Főegyházmegye több iskolája is bekapcsolódott az anyag elkészítésébe. A különböző korosztályok számára külön-külön állítottak össze a felvételeket: az alsó- és felsőtagozatosok, a középiskolások, a pedagógusok és a szülők számára is külön lelkigyakorlatos előadásokkal készültek. Az elkészült összeállítás elsősorban a Veszprémi Főegyházmegye katolikus iskolásai, nevelői és szüleik számára készült, de bárki számára elérhető, átelmélkedhető.

A lelkigyakorlat mindenki számára Takáts István érseki helynök köszöntőjével és taizéi imaórával kezdődik, majd különféle előadásokkal, animációkkal folytatódik.

Az alsósoknak először Primász Gábor Róbert atya bábos előadásán keresztül adja tovább Krisztus üzenetét, majd a veszprémi Szilágyi Keresztény Iskola előadása és a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola bábos előadása következik.

A felsőtagozatosok Stift Zoltán, Angelico atya előadása után Meleg Sándor Máté pápai káplán Hit, Felelősség, Áldozatvállalás című előadását hallgathatják meg, végül Darnai János lelkiigazgató Kapcsolatom a Szentlélekkel című előadását elmélkedhetik át. Az alsó- és felsőtagozatosok az előadások után egy húsvéti homokanimációt tekinthetnek meg.

A középiskolások Csernai Balázs plébános, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) egyházmegyei referense és Leitner Veronika NEK-asszisztens beszélgetéseit tekinthetik meg Misebor, szentek és a pápa – avagy papságról őszintén, valamint Kiégett kapcsolatok, kiégett imák címmel. Ezután Darnai János Szívemben megvallom, számmal hirdetem, Leitner Veronika NEK-asszisztens Isten álma rólam, Nagy Nándor Richárd atya Hit és önismeret, Balog Márta, a Nyolc Boldogság Közösség szerzetesnővére Hol van Jézus? című előadásait hallgathatják meg a fiatalok. Ezután ők is egy húsvéti kreatív animációt tekinthetnek meg.

Hírdetés

A lelkinap zárásaként Csonka Nándor atyával, a tapolcai katolikus iskola lelkiigazgatójával járhatják végig a keresztutat, majd befejezésül Dékány Árpád Sixtus OCist emeritus apát, a főegyházmegyei katolikus iskolák főhatóságának vezetője osztja meg gondolatait.

A felnőtteknek is Takáts István helynök gondolataival és taizéi imaórával indul a lelkinap, majd Janka Ferenc főiskolai tanár Istenkeresés a hétköznapokban című előadását tekinthetik meg három részletben. Számukra is a keresztúttal és Dékány Sixtus gondolataival zárul a nagyböjti lelkinap.

Darnai János a következő felvételen mutatja be a lelkinapot:

A lelkinap felvételeit a veszprémi érsekség YouTube-csatornáján találják meg.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »