Online erdővédelem

Online erdővédelem

Online is lehet jelenteni ezentúl, ha valaki illegális fakivágást sejt: a Greenpeace Románia természetvédelmi szervezet csütörtökön útjára indította a www.salvezpadurea.ro portált.

00erdoved_b

Az internetes platform annak a megyének az erdészeteihez és erdőőrségeihez továbbítja az értesítéseket, ahonnan az észrevétel érkezett. A honlapon ugyanakkor állandóan nyomon követhető lesz, hogy milyen bejelentések érkeztek, milyen választ adtak a hatóságok, illetve milyen intézkedéseket foganatosítottak.

A platform ugyanakkor azzal kapcsolatban is kínál információkat, hogyan lehet felismerni, hogy illegális fakitermelés történt, illetve mi szükséges ahhoz, hogy a polgár a lehető legjobban dokumentáljon egy számára gyanús helyzetet.

„Anélkül, hogy mindenki kivenné a részét, észre sem fogjuk venni, hogyan vész el ez az életünk szempontjából létfontosságú természeti erőforrás” – fogalmazza meg felhívásában Valentin Sălăgeanu, az erdővédelmi kampány koordinátora. A Greenpeace szerint 2015-ben az illegális fakivágások elérték a napi 96-ot.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »