Önkormányzati választás: feljelentés miatt kerülhet bajba a józsefvárosi ellenzék

Önkormányzati választás: feljelentés miatt kerülhet bajba a józsefvárosi ellenzék

A helyi választási iroda tett feljelentést ismeretlen tettes ellen: “felvetődik a gyanú, hogy az ellenzék üzemszerűen rögzíti az ajánlóíveken szereplő személyek adatait”.

Feljelentést tett a józsefvárosi választási iroda választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal való visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen – közölte a józsefvárosi helyi választási iroda kedden.

A Magyar Nemzet hétfői számában megjelent Csalásra építheti kampányát Budapesten az ellenzék című vezércikk szerint feltételezhető, hogy “csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével” készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék.

Hírdetés

A lap szerint “felvetődik a gyanú, hogy az ellenzék üzemszerűen rögzíti az ajánlóíveken szereplő személyek adatait, ez pedig tilos, mint az ajánlóívek másolása.” Mindezek alapján

választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a helyi választási iroda.

A józsefvárosi helyi választási bizottság hétfőn döntött arról, hogy bejelentést tesz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak, mert feltételezése szerint a Momentum Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért Párt és a Lehet Más a Politika párt jelöltállításhoz szükséges ajánlásgyűjtése során a személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be vagy annak közvetlen veszélye fennáll. A választási bizottság kéri a hatóságot, hogy folytasson le vizsgálatot és szólítsa fel az adatkezelőket a jogsérelem orvoslására, illetve a jogsérelem közvetlen veszélyének megszüntetésére.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »