Önkéntest keresnek ifjúsággal való közösségi munkára

Önkéntest keresnek ifjúsággal való közösségi munkára

A szolnoki székhelyű KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület hosszútávra, egyéves időszakra keres önkéntest fiatalokkal végzett közösségi munkára. A pályázat az Európai Önkéntes Szolgálat (ESC) támogatásával a 18-30 év közötti korosztály számára szól.

Mint a szerkesztőségünknek eljuttatott tájékoztatóban olvasható: a tizenkét hónapos projekt február elsejével kezdődik, viszont ez az időpont márciusig meghosszabbítható.

A befogadó szervezet két önkéntesnek biztosít munkát.

Az önkéntesek tevékenységi körébe tartozik majd a fiatalokkal való közös munka, képzéseken és tréningeken való részvétel, iskolai közösségi események koordinálása, ifjúsági programok szervezése és ezeken való részvétel.

Hírdetés

A projekt részeként havonta 120 euró étkezési költséget, 150 euró zsebpénzt, ingyenes szállást, útiköltséget lakhely és Szolnok között, valamint Szolnokon belül biztosítanak. Az önkéntesek a tizenkét hónapos ösztöndíj alatt mentor támogatásával végezhetik a tevékenységüket, hozzájuk bizalommal fordulhatnak a projekt során. Teljes körű beteg- és baleset-biztosítás valamint egy szolgálati telefon SIM kártyával szintúgy az önkéntesek rendelkezésére áll majd.

Jelentkezési határidő január 31-e. Az érdeklődők önéletrajzzal és motivációs levéllel jelentkezhetnek az alábbi címen: [email protected]. További információ kérhető az alábbi telefonszámon: +36 30 718 86 43.

Az egyesület küldetése  a 10 és 30 év közötti fiatalok támogatása regionális szinten, fenntartható projekteken keresztül, hogy tapasztalatokra és élményekre tegyenek szert. Teret és lehetőséget biztosítanak a fiatalkori önkéntességen és a diákönkormányzatiságon keresztül, önmaguk és közösségük fejlesztésére, az együttműködés, a bizalom és a felelősségvállalás értékeinek mentén.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »