Önkénteseket vár a Jezsuita Menekültszolgálat

Önkénteseket vár a Jezsuita Menekültszolgálat

Számos lehetőség közül választhatunk, ha a nyáron szeretnénk önkéntesként is kipróbálni magunkat és bekapcsolódni a Jezsuita Menekültszolgálat munkájába. A feladatok változatosak: a korrepetálástól a tolmácsoláson át az adminisztratív munkákig terjednek.

Az önkéntesekkel való együttműködés a kezdetektől fontos eleme a Jezsuita Menekültszolgálat munkájának, ugyanis a rend szociális és oktatási programja egyaránt önkéntesek bevonásával zajlik.

Az Ukrajnában zajló háború miatt a menekültszolgálatnak, ha lehet, most még nagyobb szüksége van kreatív és elszánt önkéntesekre. A következő feladatok elvégzésére várják a jelentkezőket:

A szervezet főként a nyári irodai ügyelet ellátására, középiskolás tábor szervezésére, középiskolás diákok korrepetálására keres önkénteseket, valamint szakmai szövegek fordításában, tolmácsolásban jártas segítőket is várnak.

Hírdetés

Az aktuális munkakörökről részletesen ITT olvashatnak.

A jezsuita Menekültszolgálat várja mindazok jelentkezését, akik saját megítélésük szerint az adott területen szerzett tapasztalatukkal és kompetenciáikkal segíteni tudják a menekültek társadalmi integrációját. A szervezet szakmai segítséget – felkészítő képzést, rendszeres szupervíziós alkalmakat – biztosít. Hangsúlyozzák: a menekültszolgálat sérülékeny közösséggel dolgozik, így az önkéntes munkát kiemelten komolyan veszik, annak minden szabályával együtt.

Forrás és fotó: Jezsuita Menekültszolgálat

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »