Önkénteseket keresnek a szociális intézményekbe

Önkénteseket keresnek a szociális intézményekbe

A munkaügyi, szociális és családügyi minisztérium önkénteseket keres a szociális intézményekbe, akik munkájukért szállást, étkezést és fizetést kapnak, 7 eurótól 10 euróig terjedő összegben a munkabeosztástól függően.

A minisztérium weboldalán március 5-től elérhető az az adatlap, amelyen a szerződéses munka iránt érdeklődők jelentkezhetnek.

A munkára jelentkezhetnek azok a felnőtt személyek, akiknek egészségügyi iskolai végzettségük van, például egészségügyi nővérek, vagy gépjárművezetők vezetői jogosítvánnyal, illetve szakácsok, szakácsnők egészségügyi igazolvánnyal.

„A regisztráció beindítása óta a tárca 20 önkéntest tart nyilván, továbbiakra is szükség lenne” – jegyezték meg a kiadott sajtóközleményben.

Hírdetés

A szociális intézmények a munkaügyi minisztérium weboldalán levő adatlapon kérhetnek segítséget. Ilyen módon kérhetnek segítséget nemcsak személyi ügyekben, hanem anyagi, lelki, pszichológiai jellegű nehézségeik megoldására is.

Annak ellenére, hogy az utóbbi időben némileg javult az egészségügyi járványhelyzet a szociális otthonokban, nincs elegendő személyzet.

A szociális intézmények azon részlegein, ahol nem fertőzöttek a lakók, illetve a családi és gyermekközpontban az orvosi egyetemek hallgatói és a szociális munkát oktató főiskolák diákjai is segédkeznek a munkaügyi minisztérium és az egészségügyi minisztérium tavaly aláírt megállapodása alapján.

(BM/Felvidék.ma/webnoviny.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »