Önkéntesek jelentkezését várják Dunaszerdahelyen

Önkéntesek jelentkezését várják Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahelyen jelenleg több mint 4 200 a 65 év feletti lakosság létszáma. Sokukat ezekben a napokban is a szűkebb családjuk segíti, másoknak azonban nem adatik meg a segítség.

A város vezetősége március 16-án felhívást tett közzé, melynek értelmében ebben a rendkívüli helyzetben a „Segítsünk közösen” akció keretében magányos, idős embereknek segítséget nyújtanak alapvető szükségleteik bebiztosításában. Az elmúlt napokban a városi hivatal szociális osztályának dolgozói több mint húsz segítségnyújtási kérelmet jegyeztek. A szóban forgó személyeknek már most igyekeznek segíteni.

A szolgáltatás biztosításához a szociális osztály öt alkalmazottja áll rendelkezésre. A város kérésére a Vöröskereszt Dunaszerdahelyi Területi Egylete is jelezte, hogy számíthatnak a munkatársaikra.

Jelenleg szükség esetére olyan önkéntesek listáját állítják össze, akik hajlandók a segítségnyújtásban részt venni, akár a védőmaszkok kihordásában is.

Amennyiben Ön is szeretne csatlakozni az önkéntesekhez és segíteni egy-egy utcában vagy városrészben élőknek, az erre vonatkozó formanyomtatványt INNEN is letöltheti.

Hírdetés

***

Dunaszerdahely város vezetősége felhívja a lakosság figyelmét a tisztességtelen emberek kapzsiságára és szemtelenségére is, akik visszaélve a jelenlegi helyzettel különféle hamis ürüggyel próbálnak bejutni főleg idős, védtelen emberek otthonaiba.

Óvatosságra intenek mindenkit!

Minden önkéntes segítségét nagyra becsülik.

A Dunaszerdahelyi Városi Hivatal munkatársai 8-tól 11 óráig elérhetők a +421 908 776 281 telefonszámon.

Várják azok jelentkezését is, akik ingyen vállalják a védőmaszkok varrását. Jelentkezni lehet a [email protected] e-mail címen.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »