Önkéntesek jelentkezését várja a Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálat

Önkéntesek jelentkezését várja a Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálat

A Felvidéken a jelenleg működő telefonos lelki elsősegély telefonszolgálat mellett újabb önkéntesek szakmai képzésére nyílik lehetőség. Ezért önkéntesek jelentkezését várjuk 2020. június 18-ig egy új csoport megalakításához Nyitra és Besztercebánya megye vonzáskörzetéből.

Emellett a Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálat eddig kialakult dunaszerdahelyi csapatába is keresünk lelkes önkénteseket Pozsony és Nagyszombat megyéből, akik részt szeretnének venni ebben a különleges szolgálatban!

Jelentkezési feltételek:

– minimum középfokú végzettség,
– 23-65 éves életkor,
– nyitottság,
– jó kommunikációs készség,
– lelki terhelhetőség.

Hírdetés

– önismereti tréning
– és elméleti képzés.

Az önismereti tréning és az elméleti képzés után a leendő ügyelők a témákhoz illeszkedő feladatokkal, szituációs és telefonos helyzetgyakorlatokkal készülnek fel a hívások fogadására. A tréning vizsgával zárul és tanúsítványt ad.

A felkészített önkéntes ügyelők feladata a lelki segítségre szoruló emberek hívásainak fogadása. Az önkéntes munka havonta 1-2 alkalommal történő elfoglaltság vállalását jelenti.

Kérjük, a jelentkezéshez csatoljanak egy önéletrajzot és egy motivációs levelet arról, hogy miért szeretnének részt venni ebben a szolgálatban.

Sok szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik hisznek abban, hogy egy beszélgetés segítséget nyújthat, és nyitott szívvel tudják meghallgatni a hozzájuk fordulókat, s hosszabb távon is tudnak áldozni szabadidejükből mások segítésére.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »