Önkéntes medikusokat keresnek a galántai és dunaszerdahelyi kórházak

Önkéntes medikusokat keresnek a galántai és dunaszerdahelyi kórházak

Önkéntes medikusokat keres a galántai és a dunaszerdahelyi kórház a koronavírus miatt kialakult vészhelyzet idejére.

A Svet Zdravia lánc kórházai, ezzel együtt a magyarlakta vidékek, mint Mátyusföld és Csallóköz egészségügyi ellátást biztosító intézményei is medikusokat és medikákat keresnek önkéntes szolgálatra. Az orvosi egyetemen tanulók az ország 18 kórházába jelentkezhetnek a koronavírus pandémia miatt kialakult vészhelyzet idején, ezen a webcímen.

Önkéntesnek azok az orvostani hallgatók jelentkezhetnek, akik már elvégezték az orvosi egyetem harmadik évfolyamát, és elkezdték a negyediket.

A jelentkező hallgatónak tökéletes egészségi állapotban kell lennie, és igazolnia kell, hogy megkapta a hepatitisz elleni védőoltást

Hírdetés

Vladimír Dvorový, a Svet Zdravia kórházak és a ProCare klinikák főigazgatója elmondta, továbbra is szükség van a segítő kezekre. Az elmúlt napokban az orvosi egyetemek végzős hallgatói is csatlakoztak a kórházak személyzetéhez. Hozzátette, a medikusoknak is jól jön a szakmai gyakorlat és a magas szintű tapasztalat, amellyel a betegellátás során gazdagodhatnak.

A jelentkező medikusokat elsősorban egy epidemiológus szakember képzi majd ki, a kijelölt munkahelyeken pedig minden segítséget és védőfelszerelést biztosítanak számukra. A munkaviszonyról és a munkaidőről a munkahelynek kijelölt kórház vezetősége tájékoztatja majd őket. A medikusok a páciensekkel való kapcsolatteremtésben, mintavételnél, lázmérésnél és a tünetek felvételénél segédkezhetnek leginkább.

Segíthetnek az utazási anamnézis kiderítésében is. A kórházak szívesen vennék azt is, ha a medikusok a páciensekkel való telefonos kapcsolattartásban is asszisztálnának.

A jelentkező medikusoknak be kell számolniuk az utazási anamnézisükről, és minden egyes, a kórházba való belépéskor meg kell méretniük a saját testhőmérsékletüket.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »