Önkéntes jelentkezését várja a Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálat

Önkéntes jelentkezését várja a Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálat

A Felvidéken a jelenleg működő telefonos lelki elsősegély telefonszolgálat mellett újabb önkéntesek szakmai képzésére nyílik lehetőség. Ezért önkéntesek jelentkezését várja a Felvidéki Lelki Elsősegély Szolgálat.

A szervezet portálunkhoz eljuttatott közleménye alapján 2020. június 18-ig egy új csoport megalakítására nyílik lehetőségük, Nyitra és Besztercebánya megye vonzáskörzetében. Ehhez kérik most önkéntesek segítségét.

Emellett a Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálat eddig kialakult dunaszerdahelyi csapatába is keresünk lelkes önkénteseket Pozsony és Nagyszombat megyéből, akik részt szeretnének venni ebben a különleges szolgálatban!

Jelentkezési feltételek: – minimum középfokú végzettség, – 23-65 éves életkor, – nyitottság, – jó kommunikációs készség, – lelki terhelhetőség.

A képzés két részből áll:- önismereti tréning  – és elméleti képzés.

Hírdetés

Az önismereti tréning és az elméleti képzés után a leendő ügyelők a témákhoz illeszkedő feladatokkal, szituációs és telefonos helyzetgyakorlatokkal készülnek fel a hívások fogadására. A tréning vizsgával zárul és tanúsítványt ad.

A felkészített önkéntes ügyelők feladata a lelki segítségre szoruló emberek hívásainak fogadása. Az önkéntes munka havonta 1-2 alkalommal történő elfoglaltság vállalását jelenti.

Jelentkezni lehet 2020. június 18-ig írásban a [email protected] e-mail címen. 

Kérjük, a jelentkezéshez csatoljanak egy önéletrajzot és egy motivációs levelet arról, hogy miért szeretnének részt venni ebben a szolgálatban.  

Sokszeretettel várjuk azok jelentkezését, akik hisznek abban, hogy egy beszélgetés segítséget nyújthat, és nyitott szívvel tudják meghallgatni a hozzájuk fordulókat, s hosszabb távon is tudnak áldozni szabadidejükből mások segítésére.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »