Öngyilkosság okozta a 26 áldozatot követelő buszbalesetet

Öngyilkosságot akart elkövetni annak a tajvani busznak a sofőrje, amely júliusban 24 kínai utassal kigyulladt és kiégett a taojüani repülőtérre vezető autópályán, ez okozta a buszszerencsétlenséget – állapította meg az ügyészségi vizsgálat.

A jármű utasai, az idegenvezető és a buszvezető valamennyien bennégtek.

Az ügyészség a hét végén közölte, hogy a gépkocsivezető gyújtotta fel a buszt, amelyet azután szándékosan belevezetett az autópálya korlátjába. Az 53 éves férfinak családi problémái voltak, mivel korábban börtönbüntetésre ítélték szexuális erőszak miatt.

A törvényszéki vizsgálat kizárta, hogy rövidzárlat okozta volna a tüzet, és megállapította, hogy az a buszvezető ülésétől indult ki. A sofőr egy benzinkútnál vásárolt gázolajat, amelyet kis műanyag palackokba töltött.

A busznak öt vészkijárata volt, de egyik ajtó sem nyílt ki, amikor a jármű a szalagkorlátnak ütközött, és az eleje lángra lobbant. Megállapították, hogy az ajtók elvben belülről nyithatók lettek volna. Az áldozatok között, akik egyhetes kirándulásuk utolsó napján útban voltak a repülőtérre, három tizenéves is volt.

Mind a 24 turista az északkelet-kínai Liaoning tartományból érkezett. Az áldozatok családjai ugyan kaptak kártérítést, de a buszsofőr családját is perelhetik a szándékosság miatt.

A családdal szemben kártérítési igénnyel léphet fel továbbá a buszvállalt, az utat szervező turisztikai cég és a biztosító is, amely korábban a férfi halála miatt kártérítést fizetett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »