Öngyilkos robbantás történt a brüsszeli repülőtéren – negyedik szintű a terrorkészültség

Öngyilkos robbantás történt a brüsszeli repülőtéren – negyedik szintű a terrorkészültség

Öngyilkos robbantás történt kedd reggel a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren – értesült a VRT belga közszolgálati televízió.Nemsokkal utána robbanás történt egy brüsszeli metróállomáson is, az uniós intézmények közelében – jelentette az RTBF belga közszolgálati csatorna. Hírügynökségi értesülések szerint mindkét detonációnak halálos áldozatai is vannak. A nemzetközi repülőtéren tíznél is több lehet.

Bomba robbant a brüsszeli reptéren. / Forrás: index.hu

Egyes hírek szerint több detonáció is hallatszott a Maelbeek nevű metróállomáson. Szemtanúk több sebesültről számoltak be.

A brüsszeli tömegközlekedési vállalat (STIB) azt közölte, hogy lezárták az összes metróállamost a belga fővárosban, miután füstöt észleltek az uniós intézmények közelében.

Jan Jambon belga belügyminiszter korábban bejelentette, Belgiumban elrendelték a legmagasabb, negyedik szintű terrorkészültséget a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren kedd reggel történt, egyelőre ismeretlen eredetű kettős robbanás után.

 

MTI / PP

The post Öngyilkos robbantás történt a brüsszeli repülőtéren – negyedik szintű a terrorkészültség appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »