Öngyilkos robbantás Jemenben is

Legalább 12-en vesztették életüket vasárnap a dél-jemeni Mukalla városában, ahol egy rendőrőrs előtt robbantott egy öngyilkos merénylő – közölték biztonsági tisztségviselők. A Hszinhua kínai hírügynökség értesülése szerint 30 halálos áldozatot követelt az incidens.
 

A névtelenül nyilatkozó tisztségviselők elmondták, hogy legalább 25 sebesültje is van a 200 ezer lakosú kikötővárosban elkövetett merényletnek, amelyet az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet vállalt magára.

Az áldozatok rendőrök és újoncok, akik készültek munkába állni az után, hogy a város felett a múlt hónapban sikerült átvennie az ellenőrzést a nemzetközileg elismert kormánynak.

A Hadramaut tartomány központjának számító kikötőváros több mint egy éven át volt az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet helyi ágának kezében.

Mukallában nem ez volt az első merénylet a héten, csütörtökön ugyanis három öngyilkos merényletet is végrehajtottak a város haditengerészeti támaszpontja ellen.

Jemen északi felét az Irán támogatását élvező síita húszi lázadók és szövetségeseik tartják hatalmukban, míg a déli országrészben az Abed Rabbó Manszúr Hádi vezette, nemzetközileg elismert kormány van uralmon. A konfliktusból hasznot húzva a dzsihadisták megerősítették jelenlétüket az arab-félszigeti országban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »