Öngyilkos merénylő robbantott a mecset mellett – ez az iszlám 2. legszentebb helye

Felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő az iszlám egyik szent városában, a szaúd-arábiai Medinában – jelentette hétfőn az al-Arabíja szaúdi tulajdonú pánarab hírtelevízió.

A merénylő Mohamed próféta mecsetje mellett hozta működésbe robbanószerkezetét – ez a mecset az iszlám második legszentebb helye, ahol Mohamed prófétát eltemették.

A közösségi oldalakra feltöltött képeken magasba szálló, sűrű fekete füst látható. Az RT.com szerint a támadón kívül két biztonsági ember vesztette életét.

A medinai támadás előtt röviddel a szunnita királyság jelentős számú síita muszlim kisebbségének otthont adó al-Katif városát két robbanás rázta meg, az al-Arabíja szerint két öngyilkos merénylő robbantott ugyancsak egy mecset mellett, áldozatokról nincsenek hírek.

Hétfő reggel Dzsidda vörös-tengeri kikötővárosban követtek el öngyilkos merényletet az amerikai konzulátus épületével szemben. A támadásnak nem voltak halálos áldozatai.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Leszakította egy ember lábfejét a robbanásA stadionnál robbantottak a francia-izlandi meccs előttRovatok: KülföldTelepülés: Szaúd-ArábiaCímkék: külföld, Szaúd-Arábia, robbantásos merénylet, öngyilkos merényletForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »