Öngyilkos merényletet követtek el a tálibok

Öngyilkos merényletet követtek el a tálib lázadók szombaton a közép-afganisztáni Vardak tartományban, legkevesebb hét embert, köztük rendőröket és polgári személyeket megöltek – közölték tisztségviselők.

Egy merénylő robbanóanyaggal megrakott gépkocsijával a tartományi székhely, Maidansar rendőrkapitánysága elé állt reggel, és működésbe hozta a pokolgépet.
A tartományi tanács két tagja is egymástól függetlenül azt mondta a dpa hírügynökségnek, hogy legkevesebb kilenc ember halt meg, és további legalább húsz megsebesült. Sah Dzsahan tartományi kormányzó hét ember haláláról és 11 sebesültről számolt be. A dpa megjegyezte, hogy a kormánytisztviselők általában kisebbíteni szokták az áldozatok számát.

Zabihullah Mudzsahid, a tálibok szóvivője közölte, hogy mozgalmuk követte el a támadást.

Hírdetés

Közben az egyik legtöbb tálib támadást elszenvedő tartományban, Kandahárban szigorú biztonsági intézkedések mellett megtartják ezen a napon azt a parlamenti választást, amely az ország többi részében már a múlt szombaton lezajlott, de ebben a tartományban egy súlyos merénylet miatt elhalasztottak.

Nagy kérdés, vajon milyen biztonsági intézkedésekre lenne még szükség, hogy megfékezzék a tálibok egyre véresebb terrorját Fotó: MTI/EPA/WATAN YAR


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »