Öngyilkos merénylet történt Tuniszban, többen megsebesültek

Öngyilkos merénylet történt Tuniszban, többen megsebesültek

Többen megsebesültek Tunisz központjában, amikor egy nő felrobbantotta magát – jelentette a tunéziai állami rádió hétfőn.

A tunéziai belügyminisztérium közlése szerint a nő rendőrautók mellett robbantotta fel magát, és akciójában legkevesebb nyolc rendőr és egy civil megsebesült. Az elkövető meghalt.

A merénylet a tunéziai főváros egyik közkedvelt bevásárlóutcájában, a Habíb Burgiba sugárúton történt. A rendőrség lezárta a helyszínt, a sebesülteket mentőautók vitték kórházba. A tunéziai belügyminisztérium “terrorista robbantásnak” minősítette az esetet. Az elkövető kiléte egyelőre ismeretlen. Egy tunéziai rádió értesüléseire hivatkozva az AP azt közölte, hogy egy Kelet-Tunéziából származó 30 éves nő követte el a merényletet, aki nem volt a hatóságok látókörében.

Hírdetés

Az elmúlt években több terrortámadás is történt Tunéziában. A 2011-es politikai átalakulás óta több tucatnyian – többségében turisták és a biztonsági erők tagjai – haltak meg merényletekben.

A támadások érzékenyen érintették a Tunézia számára fontos turisztikai szektort. A kormány számos intézkedést hozott a terrorizmus elleni harc jegyében. A 2015 novemberi támadás óta rendkívüli állapot van érvényben az észak-afrikai országban, legutóbb október elején hosszabbították meg egy hónappal.

2019-ben elnök- és parlamenti választásokat tartanak Tunéziában.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »