Öngyilkos lett a szexuális zaklatással vádolt amerikai politikus

Öngyilkos lett csütörtökre virradóra a szexuális zaklatásával vádolt Dan Johnson republikánus párti Kentucky állambeli törvényhozó – írja a BBC News.

Az 57 éves konzervatív republikánus lelkész pisztollyal vetett véget életének, miután megállt autójával a Kentucky állambeli Mount Washington városának egyik hídján.

Hírdetés

Johnson öngyilkossága előtt a sajtó arról cikkezett, hogy egy nő azzal vádolta a lelkészt, hogy otthona alagsorában 2013-ban tizenévesként szexuálisan zaklatta. Johnson mindvégig tagadta ezt. A vád szerinte a konzervatív republikánusok ellen irányuló átfogó stratégia része volt.

Nem sokkal halála előtt a Facebookon azt írta: tizenhat éve poszttraumás sokk szindrómában szenved, egy olyan betegségben, amely az élet rovására megy.

„A betegség győzedelmeskedett, az én otthonom a mennyekben van” – közölte Johnson, a posztot időközben már eltávolították.

A politikus közmegbotránkozást keltő Facebook-bejegyzéseiről volt ismert, amelyekben egyebek mellett majmokhoz hasonlította Barack Obama volt elnököt és feleségét, Michelle-t.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »