Ön szerint mit művelne a kormányzati szennymédia, ha egy olyan egyetemtől kapna díszdoktori címet egy jobbikos politikus, ami megemlékezik a Nemzetközi Migráns Napról?

Ön szerint mit művelne a kormányzati szennymédia, ha egy olyan egyetemtől kapna díszdoktori címet egy jobbikos politikus, ami megemlékezik a Nemzetközi Migráns Napról?

Most viszont ez történt, no nem egy jobbikos politikussal, hanem Szijjártó Péter külügyminiszterrel. 

Az MTI október 10-én számolt be a hírről: Díszdoktori címet kapott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kazah Kazguu Egyetemen.

Mint írják: a tiszteletbeli doktori címet olyan, a saját területükön kimagasló teljesítményt nyújtó személyek kapják, akik támogatják a Kazguu Egyetem nemzetközi kapcsolatainak fejlődését.

Természetesen nem vitatjuk Szijjártó Péter elévülhetetlen érdemeit a Kazguu Egyetem nemzetközi kapcsolatainak fejlesztésében elért kimagasló teljesítménye kapcsán, ezt a sikert ugyanis már senki nem veheti el tőle, illetve bocsánat, amagyaremberektől.

Az intézmény honlapjára ellátogatva azonban mókás dolgokra bukkanhat az ember: például egy kiállításra, ami az egyetem hallgatóinak figyelmét igyekezett felhívni a migráció kérdésére és a bevándorlók jogaira.

Hírdetés

A közpénzből fenntartott kormányzati propagandasajtó lapjai és url sávjai szinte felrobbannának az elemi erejű felháborodástól, a Fidesz sajtóosztálya nem győzne elhatárolódni egy egyenközleményben, a facebookos kamuprofilok nem győznének újra csalódni a Jobbikban,

ha mondjuk Vona Gábor, vagy Gyöngyösi Márton kapott volna díszdoktori címet. 

Csakhogy ezt nem ők, hanem Szijjártó Péter kapta.

Amivel az égegyadta világon semmi baj nincsen, ettől ugyanis Szijjártó Péter még nem lett “bevándorláspárti” politikus.

Csupán arról van szó, hogy ez az elmúlt évek minden képzeletet felülmúló, elképesztően ostoba – és persze milliárdokba kerülő – kormányzati kampányai közepette csak akkor lehetne hír, ha ezt a díjat egy ellenzéki politikus kapná. Így viszont mélységes mély a csend.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »