Ön sem jutott el még idén a fogorvoshoz preventív vizsgálatra? Nem származik belőle hátránya

Ön sem jutott el még idén a fogorvoshoz preventív vizsgálatra? Nem származik belőle hátránya

Az évente egyszer kötelező fogorvosi preventív vizsgálat az előfeltétele annak, hogy az esetleges fogkezelések árát, legalább részben, a biztosító állja. A járványhelyzet miatt azonban ezt sokan idén is, akárcsak tavaly, halogatták és az utolsó percre hagyták. A fogorvosok attól tartanak, hogy nem bírnák a karácsony előtti rohamot. Az egészségügyi minisztérium azonban gondolt a kialakult helyzetre, és akárcsak tavaly, idén is felmentést ad a kötelező prevenció alól. A módosítást már előkészítették, de még a parlamentben is keresztül kell mennie.

Az egészségügyi tárca figyelmesen elemezte a helyzetet. S bár rendkívül fontosnak tartja a rendszeres fogorvosi ellenőrzést, mely ez egészség megvédését szolgálja, a járványhelyzetre való tekintettel úgy értékelte, hogy idén is „elengedi” a kötelező prevenciót, mely előfeltétele annak, hogy jövőre a fogkezelésekhez a biztosítók hozzájáruljanak.

Hírdetés

Magyarán, aki idén a járványtól való félelmében halogatta fogorvosa felkeresését, annak nem kell attól tartania, hogy ha jövőre fogkezelésre szorulna, akkor azt teljes mértékben magának kellene kifizetnie.

Az NCZI statisztikáiból kiderült, hogy tavaly a lakosság 41 százaléka abszolválta a kötelező fogászati ellenőrzést. Fogkezelésre pedig, ezt követően, 66 százalékuk szorult. A fogorvosi rendelők látogatottsága éves szinten 18,05 százalékkal csökkent.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »