Ön mire költötte az Uniótól kapott 104.045 Ft-ját?

Nyelvtanilag felettébb bravúros cikket (pontosabban 3-at) jelentetett meg a napokban az atlatszo.hu, melynek egyes elemeit a ma reggeli Metro is átvette. Szó szerinti idézetek következnek: „a teljes Magyarországon az egy főre jutó uniós támogatás egy évben 104.045 Ft”, „az elmúlt 9 évben az EU minden háztartás részére 20.722 Ft támogatást biztosított – havonta!” És a kedvencem: „míg a kormány a rezsicsökkentést biztosította, addig az Európai Unió kifizette a gáz- és áramfogyasztásunkat” – idézőjelek bezárva! Az egyik cikkük pedig interaktív térképet mutat, melyen nyomon lehet  követni, hogy melyik település mennyi támogatást kapott, és hát megpróbálják kihozni ebből, hogy a Fideszes városok nyúlták le az összes pénzt. Illetve nem is a városok, hanem a lakosai, de az a vezetők felelőssége… ne aggódjanak én sem értem már ezt. Belefutottak önellentmondásokba, hiszen a 104.045 Ft-ból, amit minden magyar lakos szerintük megkapott, abból a felcsútiak csak 103.241 Ft-ot kaptak. Továbbra sem tudjuk, értjük, hogy ez hogyan lehetséges, de nem baj. A másik probléma, ami nem tűnik fel a cikk írójának, hogy Budapest (vagyis budapestiek) után a második legtöbb támogatást hazavitt település … Szeged, a szocialista város. Nos, kedves olvasó, akkor kérdezem Önt, hogy mire költötte el a havi 20.722 Ft-ját az elmúlt 9 évben? Ez több, mint 2 millió Ft. Abból már majdnem vehetett egy új autót. Megtette? Vagy ebből fizette a villanyt és a gázt?

Ne legyenek illúzióink. Ezt a pénzt nem mi kapjuk, hanem a nagyok, akiknek már úgyis van elég. Ezért sem merült föl az Unió vezetőségében, hogy büntetésből megvonják a támogatásokat, amiért nem akarjuk migránsok ezreit befogadni az országba, hanem inkább fizessünk külön büntetést, külön kasszából, azt már a mi zsebünkből. Mi se nyúljunk hozzá az Uniós pénzekhez. Mert ezeket az összeget magyar székhelyű, de nemzetközi nagyhalaknak adják. Ilyen nagyhal már az Altus is, Gyurcsány Ferenc cége, ami két hullámban 1,5 milliárd Ft-ot kapott az Uniótól soron kívül, hogy „elemezze az uniós fejlesztési ciklus tervezési dokumentumait” hazánkban és véletlen egy másik olyan országban, ahol konzervatív kormány van hatalmon, Lengyelországban.

Befejezésként idézném Böjte Csabát, aki azt írta egyszer, hogy ne panaszkodjunk. Ennyi luxuscikk, műveletlen föld, leszedetlen gyümölcsfa még soha nem volt a Kárpát – medencében, mint mostanság. Ezzel minden rendben is van és igaza van. Csak könyörgöm, ne próbálják meg velem elhitetni, hogy az Unió egy fantasztikus, karitatív intézmény, amelyik azért jött ide, hogy kifizesse a villany- és a gázszámlámat, mert még a végén elhiszem.

The post Ön mire költötte az Uniótól kapott 104.045 Ft-ját? appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »