Ön megkóstolná az offshore-fagyit?

Ön megkóstolná az offshore-fagyit?

Izland az első, ahol országvezető bukott bele a Panama-iratok nyomán kirobbant offshore-botrányba. Az egyik fővárosi cukrászdában rátettek még egy lapáttal Sigmundur Davíd Gunnlaugsson kifigurázására.

Olyan fagylalttal állt elő a Valdís cukrászda, amelyet a Panama-iratok ihlettek – írja az RT. A fagylaltsorbet citromos ízvilágú, de a cukrászda szerint „nagyon savanyú és tele van büszkeséggel, valamint kifogásokkal.”

A Wintrisé fagylalt a Valdís cukrászdában Fotó: Facebook

A fagylaltot „Wintrisé” névvel illették, méghozzá azért, mert Wintrisnek hívták azt a céget, amely miatt a miniszterelnök bajba került. A cukrászda Facebook-oldalán a kommentelők örömüket fejezték ki, volt, aki azt írta, hogy erre várt, más pedig azzal viccelődött, hogy biztosan a Brit Virgin-szigetek adóparadicsomából importálták.

A Gunnlaugsson-saga

A vasárnap kirobbant nemzetközi offshore-botrányban felesége révén érintett az izlandi miniszterelnök.

A nő egy offshore cégen keresztül egymillió dollárnál is nagyobb összeget parkoltatott izlandi államkötvényekben – miközben az ország története legnagyobb pénzügyi válságát élte át.

Hétfőn Reykjavíkban több ezren vonultak a főtérre, hogy tiltakozzanak a miniszterelnök ellen. Voltak, akik tojással dobálták meg a parlament épületét.

Kedden a parlament feloszlatását kérte Gunnlaugsson az offshore-botrány kirobbanása miatt, azonban felvetését Ólafur Ragnar Grímsson államfő elutasította.

Végül Gunnlaugsson felajánlotta lemondását, de marad a Progresszív Párt élén.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »